To bakfiets or not to bakfiets

Ik wil een nieuwe fiets. Een veilige moederfiets. Zo eentje waarvan je het stuur vast kunt zetten en je kindje erin kunt zetten, en met zo’n standaard waardoor hij recht kan blijven staan. Óf… een bakfiets.

Stiekem lijkt het me super leuk. Dochtertje in de bak. Tassen erbij. Picknickkleedje ook natuurlijk (oké ik romantiseer te veel). En fietsen maar. Niet hoog tillen om die kleine op je fiets te krijgen. En ruimte om spullen mee te nemen. Dat lijkt me ideaal. Maar wat ik me afvraag. Zou ik zo’n bakfiets ook gebruiken om (zonder mijn dochter mee te nemen uiteraard), naar mijn werk te fietsen? Want dat wil ik ook. Meer op de fiets naar mijn werk. Ik werk op vier kilometer afstand namelijk, dus ik vind dat ik vaker de fiets zou moeten pakken en wat minder vaak de auto. Maar is een ‘gewone’ fiets dan niet handiger dan een bakfiets. Of fietst zo’n bak ook prima zonder gewicht erin?

Babboe City

Oké ik weet heus wel: Als het regent, als ik niet lekker ben of als het twintig graden vriest, dan stap ik toch wel weer lekker in mijn verwarmde autootje. Maar… ik vind dat ik meer in beweging moet komen. En zo’n klein fietstochtje is dan eigenlijk toch het meest laagdrempelige om daar weer eens mee te beginnen. Bovendien is het voor Mirthe heel leuk. Lekker mee op de fiets.

Ik ga binnenkort maar eens naar de plaatselijke fietsenmaker voor wat advies. Hebben jullie ervaringen met moederfietsen of bakfietsen? Wat is fijner? En wat zou in mijn geval geschikt zijn?

(P.S.: dit bericht is niet gesponsord ;-))

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • Ik heb een moederfiets gehad en daar hing ik een fietskar aan. Zou dat niets voor je zijn? Dan heb je beide. En als je naar je werkt moet doe je de fietskar er gewoon af.

  Het nadeel van de fietskar vind ik wel dat je je kind achter je hebt. Bij een bakfiets heb je meer overzicht.

  Het is een beetje vergelijkbaar met een camper versus een caravan!

 • Ik wil ook graag een bakfiets, maar het mag niet van mijn vriend . Lijkt me niet alleen handig om de kindjes te vervoeren, maar ook om boodschappen mee te doen. En dat kan dan weer minder makkelijk met een moederfiets.

 • ik zat ook te twijfelen over een bakfiets, maxicosi erin, boodschappen, wagen er naast, kan allemaal.
  Maar ik denk dat ik toch voor een mamafiets ga, en dan idd of een wagen erachter, of zon maxicosi rek voor achterop… of gewoon niet fietsen met de baby tot ie kan zitten…

  dilemma dillemmaaaa

 • Ik heb een moederfiets van Batavus en ben er gek mee. Het is super handig en fijn. Hij fietst wel iets zwaar maar daar kwamen we pas later achter. Mijn zus heeft een bakfiets. Voor haar is het wel handig omdat ze drie kids heeft. Alles past erin, zelfs de boodschappen en als Senna er bijvoorbeeld is kan hij ook gemakkelijk mee. Ik weet niet of je vaak de auto gebruikt? Anders zou je de bakfiets als alternatief kunnen zien.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: