Traktatie ideeën broertje of zusje gekregen

Binnenkort krijgt Mirthe een broertje en uiteraard mag ze dat op het kinderdagverblijf ook vieren. Maar hoe gaan we dat doen? Met een traktatie natuurlijk? Maar de vraag is: welke?

Natuurlijk zou ze beschuit met muisjes kunnen trakteren, daar is helemaal niks mis mee. Sterker nog, ik gok dat ik daar uiteindelijk toch wel op uit zal komen. Dit gezien het feit dat de kraamweek nou niet echt een week is dat je uren de tijd hebt, om creatieve traktaties in elkaar te draaien. Maar toch, ik vind het wel leuk om ideeën op te doen. Want Pinterest staat vol met leuke geboorte-traktatie-ideeën die weer eens wat anders zijn dan het bekende beschuitje met roze of blauwe muisjes erop.

Deze leuke ooievaartjes zijn op een doosje rozijntjes geplakt. Ik vind het er wel schattig uitzien. Ook iets dat ook de jongste kindjes op het kinderdagverblijf al mogen eten, wat bij een beschuitje met muisjes niet het geval is. Bovendien is dit dus wel iets wat je kunt voorbereiden natuurlijk, al tijdens je verlof. Want die rozijntjes die bederven niet. Alleen even opletten dat niemand ze al ziet, als je de naam van de baby erop schrijft natuurlijk 😉

Deze stokjes met spekjes eraan vind ik ook schattig. Leuk met de naam van de baby erop en een kaartje eraan. Maar die vind ik dan weer niet zo verantwoord. Mijn kindje mag best weleens een snoepje, maar ik wil andere ouders niet voor het blok zetten en ze zo veel snoep geven als traktatie.

 Kijk nou hoe leuk deze zijn! Lange vingers gedipt in chocola en vervolgens in de muisjes. Dat vind ik ook wel echt een leuke kanshebber. Leuk om samen met Mirthe te maken denk ik, en ook wel iets dat je gemakkelijk meeneemt en uit kunt delen. Wel een traktatie die je ook pas na de geboorte kunt maken, want als je ze zo klaargemaakt in een trommeltje terug stopt dan zullen ze wel zacht worden, de lange vingers, lijkt me zo.

Deze cake lijkt me wel een leuk alternatief voor het beschuit met muisjes als traktatie voor de leidsters op het kinderdagverblijf. Maar ook hier geldt weer: heb je in je kraamweek zin om een cake te gaan bakken…? Maak het jezelf vooral niet te ingewikkeld!

Heb jij weleens geboorte traktaties gemaakt? Zo ja, wat heeft je kind getrakteerd? Ik ben benieuwd!

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wij verwachten ook een broertje en i.v.m. glutenintolerantie van grote zus gaan we voor papfles met blauw/witte manna erin. Dit is online kant en klaar te bestellen, ideaal! 1 juf mag geen tarwe dus nog even kijken wat ik daarvoor doe.

    • Ja, dat zijn dan ook nog zaken om rekening mee te houden natuurlijk, als er kinderen of juffen zijn mijn intoleranties.

  • Wij hadden cupcakes met witte chocoladepasta en muisjes. Heeft man gebakken samen met dochter toen ik nog in het ziekenhuis lag. Makkelijk met pak bakmix, kan iedereen.

  • Wij hadden mini(neger)zoenen van de appie versierd met muisjes! Even koppie eraf snijden en dippen! Hapklaar en geen kliederboel voor de kleuters uit de klas van mijn dochter!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: