Update: ‘Baby’ Ruben 1 jaar (en twee maanden!)

Wat erg zeg, de 11 maanden update was de laatste update die ik deelde over Ruben. Sindsdien heb ik niks meer gedeeld over mijn ontwikkeling of hoe het met hem gaat. En omdat ik dat toch leuk vind om bij te houden, vooral om later terug te lezen, is hier toch weer een nieuwe update. Een baby update over een baby die eigenlijk geen baby meer is.

Van baby naar dreumes

Hoewel ik Ruben nog steeds af en toe mijn baby noem (de ontkenningsfase duurt even), is hij natuurlijk al twee maanden een dreumes inmiddels. Hij is jarig geweest, heeft één kaarsje mogen uitblazen en zijn eerste taartje gegeten. Het is officieel: het babytijdperk zit erop.

Ontwikkeling bij 14 maanden

Kruipen / lopen

Waar ik bij 11 maanden nog schreef dat hij tijgerde, kruipt hij nu als een malle. En snel dat hij is! Hij loopt ook de hele kamer door, achter zijn loopkarretje of aan de hand, dat wel. Los nog niet.

Praten / babygebaren

Ruben zegt vier woordjes: mama! (YES), papa, haaaai (als een begroeting) en oh oh, als hij iets laat vallen. Of soms als vooraankondiging dat hij iets op de grond gáát gooien. Lekker ding!

We doen ook weer babygebarenmet Ruben, hoewel ik moet zeggen dat ik er bij Mirthe iets bewuster en misschien iets meer mee bezig was zijn er toch een aantal gebaren die Ruben maakt. Hij gebaart ‘drinken’, ‘meer’ en ja, hij zwaait, dat is ook een gebaar 😉 Eigenlijk is zelfs het handjes omhoog doen om aan te geven dat hij uit bed wil een gebaar, maar goed, dat zijn van die gebaren die ieder kindje eigenlijk ongemerkt gaat maken.

Eten en drinken

Boterhammen, bananen, een doos aardbeien of een vol bord avondeten? Kom maar door. Waar Ruben laat op gang kwam met eten en het in het begin vooral goed gepureerd moest zijn, eet hij nu eigenlijk heel erg goed. Sterker nog, hij wordt een beetje chagrijnig als ik niet opschiet met eten koken zeg maar. Als hij ziet dat ik de tafel dek, dan staat hij al bij zijn stoel te vragen om erin gezet te worden.

Borstvoeding volledig afgebouwd

Ruben krijgt geen borstvoeding meer. Ik heb iets meer dan een jaar gevoed. Ik moest afbouwen wegens medicijngebruik en de BMR prik op komst. Deze prik heeft hij inmiddels ook gekregen.

Spelen – wat vind hij leuk?

Ruben speelt graag met de bal, nog steeds. En hij gaat steeds meer met auto’s spelen. Hij kruipt de hele kamer door, terwijl hij zijn auto’tje voor zich uit duwt. Soms zelfs met bijpassende bromgeluiden. Zijn loopkar (deze roze Vtech kar), die hadden we bij Mirthe al, is ook zoiets dat hij de hele dag voor zich uit duwt, maar dan lopend.

Loopt / liep jouw kind al los bij 14 maanden? Mirthe liep destijds al los, heb ik zojuist teruggelezen. Niet dat we dat moeten vergelijken of zo, ik bedoel, ieder kind op zijn eigen tijd hoor. Maar het is toch een soort van nieuwsgierigheid gewoon. Hebben jullie dat ook?

Simone

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Leuk hier bijna 2 jaar maar zelfs nu nog in de ontkenningsfase
    Ze liepen hier beide rond hun 1e verjaardag, nu de kleinste bijna 2 word kletst ze de oren van mijn hoofd. Fijn als die van 4 ook non-stop kletst

  • Ik heb dat soort mijlpalen (en de kledingmaat) in het fotoboek erbij gezet, om het terug te kunnen lezen. Vind ik leuk. En ach, een beetje vergelijken is oke, toch? Zolang je er maar bij beseft dat alle kinderen zich ontwikkelen in hun eigen tempo.
    Mijn zoontje liep met 14 maanden voor het eerst los. Op de verjaardag van oma, daarom weet ik dat nog uit mijn hoofd.

    • Dat is zeker leuk, ik heb dat niet gedaan. Maar ik denk dat ik nog een leuke manier ga zoeken om alle maandelijkse updates te bundelen. Misschien ook af laten drukken in een fotoboek ofzo. Is wel een leuk naslagwerk voor later denk ik 🙂

  • Elk kind heeft zijn eigen tijd. Maar toch is het leuk om te horen hoe het bij een ander ging. Ruben liep los toen hij 12 maanden was. Esmee was 10 maanden. Zij is nu 13 maanden en stond vandaag te dansen bij bollo’s disco. Te schattig.

  • Onze oudste zoon liep met voor zijn verjaardag los (en kreeg week later pas zijn eerste randjes ). Onze jongste zoon is vandaag 8 weken dus dat is nog even afwachten.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: