Broer en zus

Update: Baby Ruben 11 maanden

Baby Ruben. Haha, dat kan ik nog maar heel eventjes zeggen nu hij 11 maanden is. Hij is al bijna jarig en dus bijna 1 jaar… En ik doe net alsof het niet waar is.

Hij blijft mijn baby

Ik wil nog niet met hem naar de kapper. Ik blijf hem steevast mijn baby noemen en ik draag hem het liefst overal naartoe. Het borstvoeding afbouwen vind ik maar moeilijk en niet zelden betrap ik mezelf erop dat ik mijn baby Rubentje noem. ‘Tje’ ja 😉 Maar ja, ik realiseer me heel goed dat Ruben wel eens de laatste baby kon zijn die hier in huis geboren is. Dus ik probeer er tot in de puntjes van te genieten, en ik denk hem zo nu en dan dus kleiner dan dat hij in werkelijkheid is. Herkenbaar?

Ontwikkeling bij 11 maanden

Steeds vaker zit Ruben op zijn knietjes en probeert hij te kruipen in plaats van tijgeren en hij kan tegenwoordig ook zelf gaan zitten. Tijd om voor het eerst te gaan fietsen met hem! Oh daar heb ik zo’n zin in.

Eten en drinken (baby 11 maanden)

Eten en drinken gaat alweer wat beter als bij de laatste update. De boterhammetjes gaan beter naar binnen en ook avondeten gaat beter. Hij accepteert het tegenwoordig als er ‘stukjes’ in zijn eten zitten en hoeft dus niet meer alles mega fijn gepureerd te hebben.

Borstvoeding afbouwen

De borstvoeding wordt langzaamaan afgebouwd nu, omdat ik met mijn medicijnen niet meer mag voeden op het moment dat Ruben de BMR-vaccinatie krijgt. Ik leg dit later deze week precies uit in een ander artikel.
Het drinken uit bekertjes gaat goed. En Ruben drinkt voor het slapengaan nu extra veel door de enorme stuwing die ik ‘s avonds heb. Gevolg: Hij slaapt langer door ‘s nachts. Dat is een fijne bijkomstigheid. Hopelijk blijft hij doorslapen ook als we straks over moeten op enkel bekertjes melk.

Bezoek aan consultatiebureau met 11 maanden

Ruben groeit gelukkig ook goed, zo bleek afgelopen week op het consultatiebureau. Daar zijn we blij mee natuurlijk. Hij is de afgelopen tijd wel veel koortsig geweest. Hij is flink bezig met weerstand opbouwen zullen we maar zeggen. Maar dat heeft er ook voor gezorgd dat hij een periode wat minder goed at. Zijn lijntje op de groeicurve buigt wel een stuk af naar beneden sinds het vorige bezoek aan het consultatiebureau, met name het lijntje van zijn gewicht. Hij gaat van de bovenlijn nu richting de gemiddelde lijn. Voor zover die lijntjes wat zeggen. Hoe dan ook, hij groeit prima en volgt zijn eigen lijntje, zoals ieder kindje dat doet.

Had jij al gefietst met je kindje toen hij of zij 11 maanden was?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat leuk weer! De tijd vliegt echt zo snel voorbij, zo balen dat het weer niet mee zit, anders had je al kunnen fietsen haha! Daan kon mee op dr fiets rond 10 maanden. En hartje zomer dus gelijk veel gefietst, en gewoon baby blijven zeggen hoor, ik doe dat ook nog steeds. Tot ie 18 ofzo is!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: