Update: Mirthe 1 maand

Mirthe is ruim een maand nu: tijd voor een update. Ik ga maandelijks een update plaatsen over haar ontwikkelingen. Leuk om te volgen, om te zien hoe het met Mirthe gaat. Maar meteen ook een leuk overzicht voor later!Simone en Mirthe

Eerste bezoek aan het consultatiebureau

Gisteren brachten we het eerste bezoek aan het consultatiebureau. Hier is ze opgemeten, gewogen en hebben ze gekeken naar de hoofdomtrek. Mirthe is flink gegroeid. Ze is nu 58,5 cm en 4850 gram. Hiermee zit ze aan de bovengrens van wat mag voor deze leeftijd. Volgens mijn schoonmoeder geef ik haar slagroom te drinken in plaats van melk 😉 Het borstvoeding geven gaat inderdaad goed, ik ben blij dat Mirthe zo goed groeit. Na het wegen en meten is ze nog even bestudeerd door de dokter en gelukkig weer helemaal goedgekeurd.

Tevreden

Mirthe is een lief en tevreden kindje. Ze huilt eigenlijk alleen als ze honger heeft. Alleen nu met de hitte (we hebben een hittegolf gehad in Nederland) is ze wel wat onrustiger. Omdat het in ons huis niet uit te houden was van de warmte zijn we een paar dagen bij mijn ouders thuis geweest. Daar is het een stuk koeler in huis, wat een stuk prettiger is voor haar (en voor ons). Mijn vader en moeder, ook wel ‘opa en oma’ genoemd nu, genoten ervan dat ze Mirthe zo lang bij zich hadden. Mijn vader studeert al hard met haar op het woordje opa. Dat zal haar eerste woordje worden, zegt hij. Ik lach me rot als ze straks eerder oma zegt dan opa 😉 Wij hebben zelf ook genoten. We zijn goed verwend. Het voelde een beetje alsof ik op vakantie was, ook al was ik maar drie straten verderop.

Slaapt ze al door?

‘Slaapt ze al door?’ Dat is een van de meest gestelde vragen op dit moment. Nou, het gaat eigenlijk best goed al. Het duurt vaak wel lang voordat de kleine slaapt. Ik zie het regelmatig 02.00 worden voordat de luikjes dichtgaan. Maar als ze dan eenmaal slaapt, slaapt ze ook lekker een uur of zes door, waardoor ik ook even slaap kan pakken. Als ik geluk heb, slaapt ze na de eerste voeding van de volgende ochtend weer verder, zodat ik nog even verder kan slapen. Maar dat lukt jammer genoeg niet altijd.

Ontwikkelingen

Gedurende de eerste maand al zien we zoveel ontwikkelingen. Je ziet haar gewoon groeien. Niet alleen letterlijk, maar ook in wat ze allemaal kan. Zo kan ze steeds beter haar hoofdje omhoog houden. Sinds een week tilt ze het echt goed op en draait ze zelfstandig van links naar rechts of andersom. Je ziet wel dat het nog zwaar is voor haar. Ook zien we dat ze ons begint te herkennen. Vooral als ik mijn hoofd naar het licht draai, zie ik dat ze me herkent. Er verschijnt dan ineens een grote lach op haar gezicht. In het begin, ruim een week geleden denk ik, lachte ze nog maar af en toe op vrij willekeurige momenten. Maar steeds meer zie je dat ze op je reageert. Wanneer we tegen haar kletsen of zingen geeft ze ons prachtige glimlachjes terug. Erg leuk! Hoe hard ze ook gehuild heeft, als ze naar me lacht dan vergeef ik haar alles 🙂

Morgen is een van Mirthe’s superoma’s jarig en dat gaan we vieren. Mirthe mag haar mooie feestjurkje aan in maatje 62, waar ik stiekem (niet zo stiekem) zo verliefd op ben. Eens kijken of die al een beetje past. Ik zal morgen wel een fotootje delen 🙂

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: