Update: Mirthe 10 maanden

Vandaag is Mirthe precies tien maanden oud. Nog twee maanden te gaan tot haar eerste verjaardag! Deze maand hoeven we niet naar het consultatiebureau, dus ik heb geen updates over lengte en gewicht en dergelijke. Maar ik kan natuurlijk wel vertellen wat Mirthe de afgelopen maand allemaal geleerd heeft en wat er veranderd is.

Gewicht en lengte en kledingmaat

Zoals ik al aangaf, weet ik haar huidige gewicht en lengte niet. Want we hebben ze niet opgemeten. Maar de vorige keer, bij 9 maanden was ze 10,94 kg en 76,5 cm. Ik gok dat er wel weer wat bijgekomen is, want aan de lengte van de broekjes te zien zitten we nu toch echt wel in maatje 80. De kleertjes in maatje 74 zijn alweer opgeborgen in een doos. Daar kunnen we even niks meer mee. Maat 80 ligt op de planken.

Druifjes-eten

Voeding

Mirthe eet steeds vaker ‘met de pot mee’ ik kook voor haar dan hetzelfde als wat wij eten, maar dan zonder zout toe te voegen. En ik merk dat ze dat erg lekker vind. Het is wat grover en heeft wat meer structuur dan het eten uit de potjes. Ze doet wat langer over een hapje, moet wat meer kauwen en lijkt hierdoor veel rustiger te eten. Als ik haar op dit moment een 8+ maanden potje geef dan slikt ze de hapjes gelijk door en eet ze super snel. Ik heb het idee dat ze deze potjes echt ‘ontgroeid’ om het zo maar te zeggen. Fruit krijgt ze steeds vaker in stukjes in plaats van geprakt of als moes, zoals te zien op bovenstaande foto. Ze lust alles, maar ze is wel heel erg gek op druifjes!

Mirthe krijgt nog steeds drie flessen op een dag. Maar ze krijgt wel langzaamaan wat minder melk. En we bieden tussendoor vaker een bekertje water aan. Ze drinkt al goed uit de beker (met hulp). Als ontbijt en lunch eten we brood en tussendoor krijgt Mirthe bijvoorbeeld een soepstengel, een rijstwafeltje of een cracker.

Ik-sta2!

Ontwikkeling

Hou op, schei uit… wat gaat die ontwikkeling snel. Het is nog steeds net of ze iedere dag iets nieuws kan. Waar ik vorige maand nog schreef dat ze tijgerde, moet ik nu schrijven dat ze kruipt. En dat niet alleen. Ze kruipt snel. Voor je het weet zit ze aan de andere kant van de kamer. En ook dat is niet het enige: mevrouw heeft ook ontdekt waar voeten voor bedoeld zijn. Ze gaat namelijk staan. Ze trekt zich op in bed, in de box, aan de bank en aan de tafel. Ze staat nog erg wankel, maar ze staat.

Verder is ze op het moment heel erg bezig met de katten, ze vindt ze helemaal leuk, kruipt ze overal achterna en wil steeds aaien. En ze is gek op muziek. Zodra ze de kans krijgt om speelgoed met muziek aan te zetten dan doet ze dat en dan gaat ze op haar manier zitten dansen. Ik vind dat zo ontzettend schattig om te zien. Wij zetten hier in huis op dit moment dan ook regelmatig K3 op en dan gaan we helemaal los. Zelfs papa 😉

Mirthe-10-maanden

Bij de volgende update ook weer gegevens van het consultatiebureau, want met 11 maanden mogen we daar weer heen. En dan krijgt ze ook weer prikjes: spannend!

En een maand daarna… ja, dan is ze jarig en wordt ze één jaar. Notitie aan mezelf: ik mag wel eens beginnen met het voorbereiden van het feestje!

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Gaat hard het het eerste jaar, ik vond de maanden echt voorbij vliegen. Echt bizar ook hoe snel de ontwikkeling van 0 tot 10 maanden gaat. Leuke naam heeft je dochter! 😉

  • Super leuke update! Onze James en Mirthe lopen gelijk.. Ofja, James is officieel 17 april pas 10 maanden. Volgende maand inderdaad weer prikjes, vreselijk! Het gaat super hard maar het is ook wel weer leuk om al die ontwikkelingen te zien!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: