Update: Mirthe 14 maanden

Mirthe is 14 maanden nu en het is dus weer tijd voor een update! Hoe gaat het met haar en wat is er weer veranderd in de tussentijd?

Consultatiebureau

Gisteren ben ik weer met Mirthe naar het consultatiebureau geweest. Ze heeft weer twee inentingen gehad. Nu hoeft dat voorlopig niet meer totdat ze vier jaar oud is. Dus daar zijn we mooi een tijdje vanaf. Op maandag heeft ze nog weinig last gehad van de vaccinaties. Ik hoop dat het zo blijft. Maar het schijnt dat na een dag of tien, ze wat ziek kan worden van deze vaccinaties (BMR en Meningokokken C). De dokter waarschuwde me daarvoor. Ze zou rode vlekjes en koorts kunnen krijgen en dat mag een dag of twee duren. We gaan het zien.

Ze is ook weer opgemeten en gewogen. Ze is nu 81,5 cm en 12,2 kilogram. En daarmee is ze een groot meisje voor haar leeftijd, maar volg ze keurig haar curve. Ze zijn tevreden op het consultatiebureau. Gelukkig maar!

Voeding

Mirthe eet goed. Vooral broodmaaltijden en fruit is ze dol op. Avondeten gaat vaak ook goed, maar met steeds meer regelmaat heeft ze een avond waarop ze haar bordje aan de kant schuift en niks hoeft. Nou ja, schijnt ook een normale periode te zijn, dus ik maak me er maar niet druk om. Ze wordt in ieder geval niet wakker van de honger. En ze eet voldoende brood en fruit, dus voedingstoffen zal ze ook niet snel te kort komen lijkt me.

Op-de-loopfiets

Ontwikkeling

Net als bij de 13 maanden update, ligt de focus nog bij leren lopen. Heel af en toe zet ze al een enkel stapje los, maar vaker twijfelt ze teveel en gaat ze toch nog op de knietjes om te kruipen. Ik ben benieuwd wanneer ze haar echte eerste stappen zet. Stappen aan de hand is momenteel het liefste wat ze doet. Ze loopt graag overal zelf naartoe en ze stuurt je onderweg precies de kant op waar ze heen wil. Ook het loopkarretje en de loopfiets heeft ze nu helemaal ontdekt. Vooral met de eerste kan ze lekker ‘zelfstandig’ de kamer door. Totdat ze ergens tegenaan botst. Hoewel ze botsten ook wel weer erg grappig vindt.

Dat waren de nieuwtjes van deze maand. Ik denk dat ze bij de volgende update loopt, wat jullie?

Simone

Edit: 2 augustus 2016, de dag dat dit artikel online kwam: De eerste losse stappen zijn gezet! Maar liefst vier stapjes achter elkaar. Een trotse mama hier 😉

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Dat met eten doet Emily ook. Alleen word die dus wel wakker van de honger. Niet fijn!
    Ik denk ook dat Mirthe volgende maand loopt, tenzij ze nu ineens allerlei andere dingen gaat leren.

    Ik heb zelf ook pas die enting gehad en had alleen last van rode bultjes, hopen dat het mee valt voor haar.

    • Oh ja dat komt ook vanzelf, haha, voor ik het weet rent ze de kamer rond. Aan de ene kant wordt ze dan nog meer een handenbinder. Maar aan de andere kant ook wel fijn. Een stukje minder tillen en dragen.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: