Update: Mirthe 16 maanden

Ja jongens, we zijn alwéér een maand verder! Mirthe is inmiddels alweer een dreumes van 16 maanden oud. Eén jaar en vier maanden. Oh wat gaat de tijd toch snel. Het vliegt allemaal voorbij en als ik niet opschrijf wat er deze maand allemaal weer gebeurd is, dan vergeet ik het vast! Dus bij dezen, weer een nieuwe maandelijkse update over mijn dochter!

Niet veel veranderd

Voor mijn gevoel, en ook wanneer ik terugkijk naar de 15 maanden update, is er de afgelopen maand niet drastisch veel veranderd. Maar misschien komt het omdat ik in grote dingen denk dan. Bij de 15 maanden update kon ik melden dat Mirthe los had leren lopen, maar afgelopen maand is er niet zo’n mijlpaal voorbij gekomen. Andere kleinere zaken, die bijna aan de orde van de dag zijn, zoals het leren gebaren of zeggen van een nieuw woordje die vergeet ik gewoon bijna.

Enkele nieuwe dingen:

  • Mirthe zegt (en eet graag) ijs. Als ze bij oma komt loopt ze meteen naar de diepvries. En het tijdstip maakt daarbij niet uit. Om 10.00 in de ochtend kun je blijkbaar prima een raketje verorberen.
  • Ze gebaart kikker. Oh en ze probeert het ook al te zeggen trouwens. Net als konijn, leeuw en vlinder.
  • Een beer lijkt haar nieuwe favoriete dier. Ze is overal op zoek naar beren; in boekjes, tussen haar knuffels. En zelfs poezen op haar shirts worden nu soms voor beer aangezien.
  • Mirthe gaat steeds liever en vaker in bad. Ze wil het liefst iedere dag voor het slapen gaan even in het water spelen. Maar ook hier maakt het tijdstip eigenlijk niet uit. Als ze het badje ziet wil ze erin. Haren wassen daarentegen vindt ze nog steeds erg vervelend.
  • Ze wordt een echte klimgeit. Stoelen, banken, tafels niets is meer veilig. Overal klimt ze in en op. We hebben een Nuna Leaf wipstoel, die stond er nog steeds, maar werd eigenlijk al heel lang niet meer gebruikt. Maar sinds ze er zelf in kan klimmen heeft ze dat ding helemaal heruitgevonden.
  • Mirthe wordt steeds liever voor de poes. Waar ze het eerst nog het allerinteressantst vond om hem in zijn ogen te prikken en dan nee te knikken omdat ze wist dat ze iets deed dat niet mocht, lijkt ze hem nu te willen verzorgen lijkt wel. Ze aait lief, vindt het leuk om te helpen met voeren en als Willem in Mirthe’s wipsoel ligt dan probeert ze erbij te kruipen. Ook brengt ze hem haar knuffels. Die legt ze dan bovenop de kat en dan gebaart ze dat hij moet knuffelen. Echt, dan kun je mij wegdragen hoor.

Nou dat was het volgens mij zo ongeveer wel voor wat betreft de ontwikkelingen van afgelopen maand. Wat betreft lengte of kledingmaat heb ik geen gegevens. Pas eind november hoeven we weer op het consultatiebureau te verschijnen. En ook tandennieuws is er nog niet, hoewel het nu wel echt zit te werken en er nu twee doorschemeren aan de onderkant naast de twee ondertandjes die er al zitten. Het zou eens tijd worden voor de tandjes zeg! 😉

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: