Update: Mirthe 18 maanden

Mirthe is alweer 18 maanden oud en dus is het weer tijd voor een update! Wat is er de afgelopen maand veranderd en gebeurd?

Ik heb nog altijd geen update omtrent lengte en gewicht, want we zijn nog niet op het consultatiebureau geweest. Eigenlijk zouden we er maandagochtend moeten zijn, maar we waren helaas niet welkom wegens de waterpokken. Tip van de dag dus, met en kind met waterpokken mag je niet naar het consultatiebureau. Ze mogen wel gewoon naar het kinderdagverblijf als de koorts weg is en ze zich niet meer ziek gedragen overigens.

Waterpokken

Mirthe heeft vorige week de waterpokken gekregen. En oh oh wat voelde ze zich daardoor ellendig zeg. Wel vier dagen lang heeft ze echt hoge koorts gehad. En wat was ze zielig, huilerig, hangerig en kon ze ‘s nachts slecht slapen zeg. Het was echt niet leuk. Ze heeft veel bij ons geslapen. Is een dag thuisgebleven van het kinderdagverblijf en we hebben gewoon lekker veel gekroeld en rustig aan gedaan. Eigenlijk alles wat je kunt doen als je kleintje niet lekker is. Ik ben van plan een video te maken over de waterpokken, hoe het is verlopen en wat mijn tips zijn voor producten tegen waterpokken.

Woordjes leren

Wat me voornamelijk opviel qua ontwikkelingen van de afgelopen maand, dat zijn toch wel woordjes. Houdoe, Pietepiet, Auto, Banaan, misschien niet allemaal hele bekende woorden voor iedereen (als je houdoe niet kent, is het hoog tijd voor een dagje Brabant). Pietepiet, dat ken je niet, maar dat is de zelfverzonnen achternaam die mijn zusjes en ik aan mijn opa en oma hebben gegeven omdat zij een kanariePIET hadden. Mirthe kan nu Opa of oma piepie zeggen… hahaha. Zo schattig! En houdoe klinkt als Auboe. Banaan: klinkt als nanie. En auto is gewoon auto. Dat zijn zo ongeveer de nieuwe woordjes die er afgelopen week ineens zomaar uitvlogen. Zo leuk om te horen dat ze begint te papagaaien. Soms zeg je iets en de floept ze er ineens hetzelfde woord uit. We mogen dus gaan ‘oppassen wat we zeggen’ 😉

We hebben natuurlijk net Sinterklaas geviert. En komende maand gaan we de kerstboom versieren en kerst vieren met onze dreumes. Ik ben benieuwd wat ze volgende maand weer allemaal leert.

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: