Update: Mirthe 2 jaar en 3 maanden

Waar ik vroeger iedere maand een update plaatste over Mirthe, vind ik dat nu een beetje veel worden. Dat voegt niet zoveel meer toe. Maar zo af en toe eens vertellen hoe het nu met haar gaat en hoe ze nu is, dat vind ik wel leuk. Nog steeds lijkt het me leuk voor haar ook, om later als ze groot is terug te lezen hoe grappig of ondeugend ze bijvoorbeeld was toen ze twee was. Leuk om over jezelf te lezen, maar ook leuk om het weer te vergelijken met je eventuele eigen kinderen later. De vorige update is die van 20 maanden. Dus vandaag is het weer de hoogste tijd: even bijpraten over Mirthe!

Mirthe is een grote meid!

Al vanaf haar geboorte is Mirthe een grote meid. Dat is ze altijd geweest. Iedere keer als we met haar bij het consultatiebureau komen zit ze zowel met haar lengte als gewicht, op het bovenste lijntje. Ze is dus echt een grote meid. Ze wordt regelmatig ook wel wat ouder geschat dan dat ze eigenlijk is. Ze heeft ook van die mooie lange haren natuurlijk en als ze los hangen lijkt ze helemaal een dametje. Inmiddels is Mirthe 96 cm lang en draagt zij kledingmaat 98.

Ontwikkeling

Wat wij al vermoedden werd vorige week nog even bevestigd door het consultatiebureau. Dus daar zat een trotse mama tegenover de arts. Mirthe moest blokjes stapelen en blokken in een vormenstoof doen. Plaatjes aanwijzen en benoemen in een boekje en zes van haar eigen lichaamsdelen benoemen. En ze slaagde keurig voor alle testjes. Hartstikke fijn om de bevestiging te krijgen dat je kind het goed doet. Ik hoef geen wonderkind, maar als ze lekker meekomt en het goed doet (zoals het hoort zeg maar) dan is dat toch wel heel fijn om te horen.

Opvoeding

Mirthe is een echte peuter. Met alle peuterstreken die daarbij horen. Nee is het stopwoord en dat kan ze luidkeels laten horen als ze iets niet wil. Vaak wil Mirthe alles wat mama niet wil en niet wat mama wel wil. Herkenbaar voor andere peutermama’s? Ze is gewoon lekker rebels en probeert ons flink uit. Het hoort er allemaal bij, maar soms begin ik het opvoeden wel lastig te vinden hoor. Hoe houd ik haar rustig, zodat ze niet gaat gillen of schreeuwen en hoe krijg ik voor elkaar dat ze doet wat ik wil. Blijven zitten aan tafel wanneer Mirthe vindt dat ze klaar is, is bijvoorbeeld zo’n heikel punt. Mee naar huis gaan als we bij opa en oma zijn; of helpen met opruimen voordat ze naar bed moet; stuk voor stuk uitdagingen voor papa of mama om het voor elkaar te krijgen.

Slapen

Mirthe doet gelukkig nog lekker een middagdutje ‘s middags. Meestal slaapt ze twee uurtjes, van 13.00 tot 15.00. En ‘s nachts slaapt ze ongeveer het klokje rond. Ze gaat rond 19.30 naar bed en de volgende ochtend rond 07.30 wordt ze weer wakker. Soms roept ze ons dan, soms piept ze een beetje klagerig als ze wakker wordt, maar soms begint ze de dag ook met een liedje. Dan worden wij wakker gezongen. Heerlijk toch? Doorslapen gaat goed. Het gebeurt maar zelden nog dat ze wakker wordt, maar dan is daar vaak ook een reden voor. Wanneer ze ziek is bijvoorbeeld of een ontstoken oor heeft.

Eten

Mirthe eet over het algemeen heel goed. Ze lust nog altijd alles, maar je merkt wel dat ze haar voorkeuren begint te ontwikkelen. Als we pasta eten eet ze liever de pasta zonder saus en een prakje van aardappels met spinazie is ze gek op. Meestal eet ze haar groente goed wanneer we het door de aardappels prakken, anders eet ze liever alleen haar vlees. Ze is gek op witvis en doperwtjes. Ook pannenkoeken zijn helemaal het einde voor haar. En om er fruit in te krijgen, is al helemaal nooit een opgave. Mirthe is dol op fruit zoals te zien op bovenstaande foto.

Interesses

  • Mirthe zingt graag, wanneer ze lekker zelf aan het spelen is, of wanneer ze in de schommel zit worden onze oren verwend met de leukste kinderliedjes. Ik zag twee beren; Olifantje in het bos; Jokie en jet, er komt van alles voorbij 🙂
  • Mirthe speelt heel graag met de Duplo. Haar duplo-huis is favoriet. Samen bouwen we het op en Mirthe bouwt dan verder, plaatst de diertjes rondom het huis en speelt met de poppetjes dat ze naar bed moeten of naar de wc.
  • Mirthe speelt veel met knuffels. Ze is geen poppenkind, maar haar knuffels zijn haar baby’s. Ze legt ze in bed; stopt ze in; leest ze voor; geeft ze te eten en te drinken en ze mogen soms ook op de schommel. En ze neemt ze ook mee in haar buggy als we gaan wandelen.
  • Buiten spelen: schommelen, in de zandbak spelen of van de glijbaan gaan. Mirthe vindt het heerlijk om buiten te zijn.

Kortom, we genieten volop van ons steeds groter wordende dametje. Ze wordt steeds zelfstandiger, kan zichzelf steeds beter uitdrukken door te praten en ze krijgt ook echt haar eigen willetje en persoonlijkheid. Heel erg leuk, nog steeds, om daar getuige van te mogen zijn en het van zo dichtbij allemaal mee te mogen maken. Ze is gewoon echt een super leuk meisje en ik ben mega mega trots op haar.

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • het is leuk om te lezen hoe trots jullie zijn op je kleine meid , en ik weet van dichtbij dat het een heerlijk kind is met gezonde en lieve streken waar elke week ruimschoots van mag genieten ,ik hoop ook nog veel van de tweede te mogen genieten
    oma pietepiet xxx

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: