Update: Mirthe 2 maanden

Mirthe is twee maanden oud. Tijd voor een update!

2015-07-26 15.42.36

Consultatiebureau

Afgelopen maandag ging ik met Mirthe naar het consultatiebureau. Ze zou die dag haar eerste twee prikjes krijgen. Omdat T. moest werken vroeg ik mijn moeder of ze zin had om mee te gaan. Dan konden we daarna nog even naar de Action. Dat is vlakbij het consultatiebureau en dat leek me wel gezellig.

Maar toen de verpleegkundige me begon te vertellen over de eerste prikjes, begreep ik dat er iets meer bij komt kijken dan alleen de pijn van het prikje zelf. Had ik dat even onderschat! Ze zou koorts kunnen krijgen. Meer willen drinken. Misschien slaperiger zijn of juist veel huilen. Ik moest haar maar lekker thuis in haar veilige omgeving houden en een beetje extra verwennen. Wat extra aanleggen aan de borst en lekker knuffelen. Vier uur na de prikjes moest ik beginnen met temperaturen en bij verhoging of koorts mocht ik een zetpil kinderparacetamol geven. Er werd me op het hart gedrukt niet met een kind met koorts de nacht in te gaan. Bij koorts boven de 38,5 moest ik de huisarts bellen.

Na haar verhaal testte de verpleegkundige hoe goed Mirthe haar hoofdje kan optillen als ze op haar buik ligt en keek ze naar haar beentjes. Ook onderzocht ze of Mirthe al dingen volgt met haar oogjes. Daarna was het dan toch echt tijd om over te gaan tot het vervelendste gedeelte: de prikjes.

Nog nooit (oke, ik geef toe, ik ken haar pas twee maanden, maar toch) heb ik mijn dochtertje zo ontzettend verdrietig gezien. Wat waren dat een gemene prikjes. Ze krijste het uit. Maar echt, zo intens verdrietig was ze. Ik moest bijna zelf huilen. Again: love the hormones.

Ik mocht haar na de prikjes gelukkig snel weer meenemen. In mijn armen kwam ze uiteindelijk wel weer wat tot rust. En eenmaal in de auto is ze zelfs gewoon in slaap gevallen. Maar je begrijpt: wij gingen niet naar de Action. En ik ging ook niet met Mirthe naar mijn vriendinnen met wie ik die middag had afgesproken. Wij bleven lekker thuis. Lekker een dagje knuffelen en rustig aan doen. Jammer van die afspraak, maar mijn vriendinnen begrepen het wel gelukkig. Er komt wel weer een andere keer.

Zoals afgesproken met de verpleegkundige, pakte ik na vier uur de thermometer erbij. Gelukkig: 37,3. Heel normaal. Mirthe heeft steeds een temperatuur van iets boven de 37 graden. Niks aan de hand dus. En zo bleef het gelukkig ook de rest van de dag. Ze heeft ook prima geslapen ‘s nachts. Pas op vrijdag heeft ze een dagje gehad dat ze niet zo in haar hum was. Veel huilen en niet willen slapen. Maar ik weet niet of dat nog met de vaccinaties te maken heeft gehad of dat het gewoon een regeldag is geweest.

Groei

Uiteraard is Mirthe ook gewogen en gemeten. Ze is weer flink gegroeid, maar de enorme stijging in de lijn vlakt gelukkig wel af. Ze zit nu op de bovenste ‘groene’ lijn. Bovengemiddeld groot dus, maar binnen de grenzen van wat mag. Op dit moment weegt ze 5560 gram en is ze 61 centimeter lang. Dat is 10 centimeter langer dan toen ze geboren werd. In twee maanden tijd. Dat is dus ruim een centimeter groei per week. Als je goed kijkt, zie je haar groeien.

Afgelopen week heb ik dan ook maar de kleertjes in maatje 50 en 56 verzameld in een doos. Deze zijn nu echt te klein geworden en kunnen dus opgeborgen worden. De kleertjes van maat 62 zitten haar nu als gegoten. Wat gaat dat hard zeg!

Onwikkeling

2015-07-25 12.05.15Wat leuk is het om je kindje zo hard te zien ontwikkelen. Ze gaat meer lachen en kletsen (keelgeluidjes maken). Echt om verliefd op te worden. O nee wacht, dat was ik al.
Ze reageert op je wanneer je tegen haar kletst. Volgt van alles met haar ogen en begint mensen te herkennen. Zelfs tegen de knuffels in de box ligt ze te brabbelen. Prachtig!

Voeding en slapen

Ik geef nog steeds borstvoeding en dat gaat erg goed. Daar ben ik heel blij mee, want ik weet dat dat niet zo vanzelfsprekend is. ‘s Avonds rond 22.00 geef ik Mirthe nu de laatste voeding. En rond een uur of 06.00 wordt ze dan weer wakker. Het is nog niet zo’n strak ritme dat ik kan zeggen dat dit iedere nacht hetzelfde is, maar dit is een aardig gemiddelde denk ik.
Op het consultatiebureau raden ze me aan iedere dag ook een keer moedermelk in een flesje aan te bieden, zodat ze went aan het wisselen tussen borst en fles. Als ik straks weer aan het werk ga (vanaf half september), dan moet dit goed lopen. Want ik wil nog niet stoppen met borstvoeding, maar gaan kolven. Ik wil graag doorgaan zolang het lukt en proberen minstens dat half jaar te halen wat zo belangrijk is voor een kleintje. En als het goed gaat misschien zelfs wel een jaar. Maar laat ik niet te ver op de zaken vooruit lopen.
Ik ben benieuwd: Hoe ging dat bij jullie toen je aan het werk ging? Liep het kolven meteen op rolletjes?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: