Update: Mirthe 3 maanden

Baby Mirthe is drie maanden oud vandaag. Het is weer tijd voor een update!

Eergisteren was ik weer met Mirthe bij het consultatiebureau. Ze was goed gegroeid: 63,5 centimeter lang en 6070 gram. Ik had verwacht dat ze meer gegroeid was, omdat sommige kleertjes in maatje 62 al aan de kleine kant worden. Maar ondanks mijn hogere verwachtingen een prima groei, gelukkig. Ze hoeft van mij ook niet zo hard te groeien. Het gaat toch allemaal al veel te snel! De curve gaat nu van de bovenlijn wat meer naar het gemiddelde toe. Helemaal goed dus.

Na de gebruikelijke testjes, kreeg ze ook weer een inenting. Ook dit keer vond ze dat prikje niet heel leuk. Met flink brullen en een heuse traan tot gevolg. De dokter vroeg of ze de vorige keer last heeft gehad van de prikjes. Dat had ze niet gelukkig. ‘O, dan zal het ook dit keer waarschijnlijk wel meevallen’, zei ze.

2015-08-31_17.39.19Verhoging

De middag leek ook ongeveer hetzelfde te verlopen als de vorige keer. Ze heeft de hele middag liggen slapen. Kennelijk wordt ze moe van de prikjes en wil ze veel slapen. Helaas heeft ze dit keer wel verhoging gekregen. ‘s Avonds om een uur of 20.00 was ze 38 graden Celsius. Ik besloot dat dit niet zo zorgwekkend hoog was en heb haar een baby-paracetamol gegeven. Daar reageerde ze goed op, twee uur later was de temperatuur nog maar 37,4 graden.

‘s Nachts heeft ze goed geslapen. Maar dinsdag had ze helaas weer verhoging. Ze was wat huilerig, niet ontroostbaar gelukkig, maar wel verdrietig. Je zag aan haar dat ze gewoon niet zo lekker in haar velletje zat. Ik heb haar opnieuw paracetamol gegeven, en lekker veel geknuffeld, gevoed en in bedje gelegd. Ze was behoorlijk moe.

Ontwikkeling

Mirthe kletst steeds meer. Ze lacht af en toe hardop en dat is echt super schattig. ‘s Ochtends na de eerste voeding kletsen we samen gezellig nog even in bed. Ik denk dat ze me vertelt wat ze gedroomd heeft die nacht. Heerlijke momenten vind ik dat!
In de box kan Mirthe zich steeds beter vermaken. Ze drukt op de knoppen van het speelapparaat waardoor het muziekje begint te spelen, ze kletst met knuffels en ze heeft soms ook ineens een knuffeldoekje in haar hand. Erg leuk om te zien dat ze echt begint te spelen.

Ritme

Mirthe krijgt steeds meer ritme. Ze slaapt nog steeds goed de nachten door. Meestal slaapt ze zo tussen 23.00 en 00.00 en wordt ze ‘s ochtends rond 07.00 weer wakker. Erg fijn dus, dan kan ik zelf ook goed slapen.

Ook overdag lijkt een vaster ritme te ontstaan. Na de ochtendvoeding even kletsen en spelen en dan weer een slaapje. ‘s Middags rond 12.00 weer een voeding en dan weer even spelen en vervolgens slapen. Dan weer voeden rond 17.00 en ook om een uur of 20.00. Rond 22.00 komt ze meestal voor haar laatste slokje, waarna ze echt slaperig wordt en ik haar in haar bedje leg. Ze clustert ‘s avonds zoals je ziet wat voedingen, waardoor ze goed de nacht door kan slapen.

Borstvoeding

Het borstvoeding geven gaat nog steeds goed. Nog twee weken en dan ga ik weer aan het werk. Ik was eerst van plan te kolven, maar ik heb toch besloten bij Mirthe langs te gaan om te voeden. In Nederland mag je 25% van je werktijd gebruiken om te kolven of voor het geven van borstvoeding. Ik werk acht uur op een dag, wat betekent dat ik twee uur mag besteden aan voedingen. En ik woon op vier minuten rijden van mijn werk. Eigenlijk maakt het dus voor mijn werk niet uit of ik nou even weg ben om te voeden, of dat ik de deur van mijn kantoor twee keer per dag op slot draai om te kolven. Daar komt bij dat borstvoeding geven gewoon een stuk prettiger is dan kolven, voor zowel mij als Mirthe. Dus zo gaan we vanaf 14 september, mijn eerste werkdag, van start. En dan kom ik er vanzelf wel achter of dit de manier is die voor mij werkt. Ik vind het spannend.

Handtekening Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: