Update: Mirthe 4 maanden

Prikjes

Mirthe is nu vier maanden oud en vandaag ben ik weer met Mirthe op het Consultatiebureau geweest. Ze is weer onderzocht, door de verpleegkundige dit keer. En ze heeft ook weer twee prikjes gehad. En ze heeft er behoorlijk last van. Ze is erg huilerig en heeft verhoging. Ze wil niet veel anders dan knuffelen en drinken. Ik geef haar paracetamol en hoop dat het snel weer beter zal gaan.

Groei

Mirthe weegt nu 6920 gram en is 66,5 centimeter lang. Ze bewandelt keurig haar eigen iets bovengemiddelde curve, voor zowel de lengte als het gewicht, maar ook voor de hoofdomtrek. Alle waarden passen netjes bij elkaar.

Mirthe draag nu maatje 68. Alle maatjes 62 zitten al weggestopt in een doos. En de la is gevuld met de volgende serie kleertjes, zoals te zien op de foto hieronder. Ik moet zeggen dat ik in maatje 68 ook heel veel leuke kleertjes heb, dus ik hoop dat ze deze maat een tijdje houdt. Ze groeit zo snel zeg… het houdt niet op. Nu ben ik maar vast begonnen aan het aanleggen van de collectie in maat 74. Ik verwacht dat ze daar zo rond januari/februari in aanbelandt, als de curve zo verder doorzet.

2015-09-16 10.23.07

Eerste hapjes

We hebben besproken met de verpleegkundige dat we gaan starten met de eerste hapjes. We gaan beginnen met wortjeltjes! En dat houden we een aantal dagen vol totdat ze de wortels ‘accepteert’, daarna mogen we een andere groente introduceren. Na een week of drie komen daar de fruithapjes bij. Ik ben zo benieuwd hoe ze het vindt!

Onwikkeling

Haar hoofdje houdt Mirthe nu stevig omhoog. En ze rolt ook naar haar zij. Als ze op haar buik ligt kan ze al terug rollen naar haar rug. Maar dat komt meer door de zwaartekracht die aan haar hoofd trekt als ze ineens naar boven kijkt om mij aan te kijken. Van haar rug naar haar buik rollen, dat doet ze nog niet. Ik merk dat ze het steeds leuker gaat vinden om op haar buik te liggen. Al houdt ze dat nog niet heel lang vol. Je merkt dat het nog vermoeiend is om haar hoofdje te kunnen tillen.

Kletsen gaat goed. Ze maakt tegenwoordig ook binnenstebuiten geluiden. Ze ademt dan in en maakt daarbij geluid, in plaats van dat ze ‘gewoon’ uitademt bij het praten. Heel grappig hoor, maar soms klinkt het net alsof ze stikt in een erwtje of zo. Verder gaat ze ook bellen blazen met haar tong tussen haar lippen. Ik heb het haar niet geleerd hoor! Mirthe geeft hier een demonstratie van het bellenblazen, pruttelen en binnenstebuiten-geluiden maken (dus zet je geluid aan):

Ritme en borstvoeding

Er is nu een duidelijk dag- en nachtritme ontstaan. En dat is echt heel erg fijn. Ik weet nu zelf ook meer wat ik aan mijn dag heb, wat tijden betreft. Het is handig met werken en met het maken van afspraken. ‘s Ochtends om 7.30 worden we wakker. Dan ga ik Mirthe aankleden en voeden. Vervolgens speelt ze lekker in de box en dan wordt ze zo rond 9.30 weer moe en leg ik (of de persoon die op dat moment oppast, als ik aan het werk ben) haar in bed. Ze slaapt dan vaak een uurtje of twee. Rond 12.00 geef ik de volgende voeding, waarna ze weer wat speelt en nog een slaapje doet. Om 16.00 geef ik de derde voeding. Daarna blijft ze wat meer wakker. Soms doet ze nog een klein dutje. En om 19.00 is het meestal tijd voor voeding nummer 4. Daarna gaat ze niet meer slapen, maar blijft ze meestal op tot een uur of 21.00, wanneer we haar pyjama aantrekken en ik haar de laatste voeding geef. Meestal slaapt Mirthe zo tussen 21.30 en 22.00. Soms is het iets vroeger, soms iets later. Ze slaapt de nacht door. (JOEPIE!).

Handtekening Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: