Update: Mirthe 5 maanden

Mirthe is 5 maanden! Dus het is weer tijd voor een update. Wat gaat de tijd toch snel. Nog maar een maandje en dan is ons pollewopje alweer een half jaar mijn buik uit. Het is toch wat!

Jullie zijn bij een update een verslag over een bezoek aan het consultatiebureau van mij gewend, maar daarvoor zullen jullie dit keer tot de zes-maanden-update moeten wachten. Want dan pas hebben we de volgende afspraak daar.

Deze keer geen consultatiebureau dus. Geen nieuwe gegevens omtrent lengte of gewicht. Geen voedingsadviezen, geen testjes en bovenal geen prikjes. De volgende prikjes komen gelukkig pas weer met elf maanden. Daar zijn we voorlopig mooi vanaf.

Hapjes eten

Maar goed. Dan nu de update over de afgelopen maand. Afgelopen maand was een maand waarin Mirthe non-stop verkouden is geweest en waarin ze volop heeft gegeten en genoten van haar ‘eerste oefenhapjes’. De eerste hapjes zijn wat Mirthe betreft echter niet bepaald oefenhapjes te noemen. Drie keer proeven en alles gaat erin alsof ze nooit wat te eten krijgt hier. Heerlijk vindt ze het. Courgette, bloemkool, worteltjes en banaan. Het gaat erin als koek. (Nee hoor grapje. Koek krijgt ze niet natuurlijk).

Ontwikkeling

Mirthe lacht steeds meer, hardop ook. En zelfs naar de hond van mijn ouders. Ze vindt dieren leuk. Dat heeft ze van haar moeder 🙂
Ze herkent steeds meer gezichten en ze speelt veel meer met haar speelgoedjes dan voorheen. Ze probeert echt om te gaan draaien en wanneer dat niet lukt (haar arm ligt nog in de weg) raakt ze soms gefrustreerd. Ze probeert dan bijvoorbeeld een rammelaar of knuffeltje te pakken waar ze net niet bij kan. Ze vindt het hilarisch als je liedjes voor haar zingt en ze schiet ook in de lach als je kiekeboe doet. Naar zichzelf kijken in de spiegel is uiterst interressant en ook staren naar degene bij wie ze op schoot zit, kan ze als de beste. Heel leuke ontwikkelingen allemaal. Ze begint zo wijs te worden. Het échte baby-achtige gaat er al af.

Mirthe en JoskeIk ben heel benieuwd wat komende maand gaat brengen. Deze maand gaan we ook echt eindelijk met haar zwemmen. Daar kijk ik erg naar uit. Ik ben benieuwd hoe ze dat vindt. En ik ben ook benieuwd hoeveel ze straks weer gegroeid is als ze zes maanden is. En als dat zover is… staat sinterklaas en kerst alweer voor de deur jongens. De tijd vliegt.

Tags

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Mijn dochtertje is ook vijf maanden oud. Ik vind het ook een hele leuke fase waarin ze steeds meer kan. Dat staren moet ik altijd een beetje om lachen. Dat ziet er zo lief uit 😀

  • Wat ontzettend leuk om te lezen! Jennifer is ook bijna 5 maanden en ik herken hier zoveel in! Ze is ook druk aan het rollen, maar het lukt net niet omdat – inderdaad – haar armpje nog in de weg zit. Of ze beland plat op dr buik met haar armpjes naar achteren (werkt ook niet)! Dat lachen en volop aan het kirren en praten is ook zo leuk om te zien. Oh en fijn he pas met 11 maanden weer de prikjes!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: