Update: Mirthe 6 maanden

Mirthe is ruim zes maanden en we zijn weer naar het consultatiebureau geweest. Tijd dus voor de zes-maanden-update. Een half jaar alweer! Omdat dat zo’n mijlpaal is, schreef ik daar eerder al (op de dag dat Mirthe precies een half jaar oud was) een stukje over: Een half jaar lang mama.

Maandag brachten wij een bezoekje aan het consultatiebureau. Mirthe moest wat testjes doen met speelgoedblokjes. Ze keken of ze die goed vast pakte en of ze ook in beide handjes tegelijk iets vasthield. Dat deed ze keurig. Ze kreeg ook een speelgoedhamertje in de handen en daarmee heeft ze gedurende het hele gesprek ongeveer keihard (ik overdrijf niet) op de tafel zitten timmeren. Temperamentvol type dus 😉

Gewicht en lengte en kledingmaat

2015-12-02 11.33.55Mirthe is uiteraard ook weer gewogen en opgemeten. Haar gewicht is nu 8850 gram en haar lengte 71 centimeter. Dat is wederom groot voor haar leeftijd. Maar lengte en gewicht passen wel bij elkaar. We hoeven ons nergens zorgen om te maken, zei de arts. Het gaat goed zo.

Twee kilo en vijf centimeter gegroeid dus, in twee maanden tijd. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wat gaat dat snel en WAAR IS MIJN BABY? 😉 Mirthe kan nu van sommige kleertjes maat 68 nog aan (onder andere H&M), maar van andere merken gaat ze al naar maat 74 (Zara en Z8 bijvoorbeeld).

Adviezen

Ik geef nog steeds borstvoeding en het werd aangeprezen dat vooral vol te houden. En op dit moment krijgt Mirthe ‘s ochtends een fruithapje en ‘s avonds een groentehapje. We mogen langzaamaan steeds verder gaan uitbreiden met de vaste voeding. En dan zal Mirthe langzaamaan vanzelf wat minder vaak behoefte krijgen om bij mij te drinken. Dan plopt op dit moment meteen wel de vraag bij mij naar boven: Moet ze dan niet ook wat anders te drinken erbij? Om vocht aan te vullen? Maar goed, dat vraag ik nog wel even na. Of misschien weten jullie dat, dat laat maar weten 🙂

Vanaf nu kunnen we dus wat aardappel, witte rijst of witte pasta aan de groenten toevoegen. En kunnen we eens proberen met een stukje brood. Als het allemaal goed gaat kunnen we vervolgens ook wat vlees bijgeven. Liefst alle nieuwe introducties één voor één geven, zeiden ze, want dan heb je beter in de gaten waar het fout gaat, in het geval er een allergische reactie optreedt. Lijkt me leuk een boterhammetje, of een keer een rijstwafeltje als tussendoortje. Ik denk dat Mirthe dat wel lekker vindt. Ze is de laatste tijd overal op aan het sabbelen en knagen (zonder tandjes, want die heeft ze nog niet).

Ontwikkeling

In de afgelopen tijd heeft Mirthe geleerd om te rollen van rug naar buik en andersom. Dat doet ze nu een maand ongeveer. Ook maakt ze weer veel uitgebreider verschillende soorten geluidjes. Ze speelt steeds meer met speelgoed. Ze schaterlacht vaker. En ze reageert heel leuk op andere kleine kindjes nu. Als ze kinderen ziet, draait ze zich er direct naartoe en begint ze te lachen en te kletsen. Heel leuk om te zien is dat. Ik denk dat hierin echt de positieve invloed van het kinderdagverblijf al zichtbaar is.

De volgende afspraak bij het consultatiebureau staat met 7,5 maanden. Ik ben benieuwd wat ze dan voor testjes gaan doen en wat Mirthe tegen die tijd allemaal alweer geleerd heeft. Zou de eerste tand er zijn dan? En zou ze kunnen kruipen? Spannend!

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Wat leuk om te lezen, mijn dochtertje is ongeveer even oud. Grappig om te vergelijken. Ik verbaasde mij er vanavond nog over dat Sophia van de H&M nog in maat 56 past. Wel handig haha maar nog zo klein. Wij mogen de 21e naar het consultatiebureau, ik ben zo benieuwd!

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: