Update: Mirthe 7 maanden

Mirthe is vandaag 7 maanden oud en hoewel we nu niet naar het consultatiebureau zijn geweest of moeten gaan, wil ik de traditie van de maandelijkse updates natuurlijk niet breken. Daarvoor vind ik ze veel te leuk. Dit keer moeten we pas met 7,5 maanden naar het consultatiebureau komen. Waarom dat precies is weet ik niet. Het zal wel iets met de ontwikkelingstestjes te maken hebben, gok ik.

Gewicht en lengte en kledingmaat

Hoe lang Mirthe op dit moment is weet ik niet precies. Met zes maanden was ze 8850 gram en 71 centimeter. Ik denk dat ze weer behoorlijk gegroeid is. Maat 68 is nu echt te klein. Ze heeft overal maat 74 van en soms van leggings maat 80. We zullen het over twee weken weten, hoeveel ze gegroeid is.

Voeding

Omdat ik borstvoeding geef terwijl ik medicatie gebruik waarvan het effect op het kind niet geheel bekend is, ben ik vanaf dat Mirthe zes maanden borstvoeding heeft gehad, heel langzaam begonnen met afbouwen van de borstvoeding. Waarom en hoe dit gegaan is leg ik binnenkort in een ander blogje uit. Maar het komt er dus op neer dat Mirthe op dit moment ‘s ochtends en ‘s avonds nog een borstvoeding krijgt. En tussendoor twee flesvoedingen. Dat gaat gelukkig goed. Mirthe vind het allemaal prima. ‘s ochtends krijgt ze uiteraard ook nog haar fruithapje. En rond lunchtijd is het tijd voor een boterhammetje met smeerkaas, appelstroop of jam (waar geen suiker aan toegevoegd is). En uiteraard krijgt ze ook avondeten.

Tussendoor oefen ik met haar met het drinken uit een beker. Ik geef dan gewoon kraanwater. Dat vindt ze heel interessant en gaat al best goed. Ook krijgt ze wel eens een minirijstwafeltje of een soepstengel of iets dergelijks als tussendoortje.

Ontwikkeling

Mirthe in de kinderstoelDe ontwikkeling gaat zo ontzettend hard. Het is echt alsof ze iedere dag iets nieuws kan op dit moment. Ze kan al best goed zitten. We hebben de ‘new born seat’ op de kinderstoel vervangen voor het ‘gewone’ zitje. En dat gaat prima. Los zitten op de grond is nog ietsje wankel.
Steeds meer klanken komen uit haar mond. Ik zeg niet dat ze papa of mama zegt, maar klanken als mamamamama of papapapapa komen soms al verdraaid dicht in de buurt (omdat ik dat wil horen natuurlijk). En ze vindt het op dit moment onzettend grappig om steeds haar speeltje op de grond te gooien en dat wij het dan weer voor haar op moeten rapen. Kruipen of tijgeren doet ze nog niet echt, althans, achteruit tijgeren doet ze wel. Alleen dat is niet haar bedoeling. En dat vindt ze dan ook niet leuk.

Over een week of twee gaan we dus weer naar het consultatiebureau, ik houd jullie op de hoogte 😉

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Leuk dat er steeds meer klanken komen! Daar kan je zo trots op zijn. Die klanken zijn wel het begin van papa en mama, zo ging het bij Yarah ook 🙂

  • Leuk om te lezen zeg! Je gaat steeds meer interactie krijgen en dat maakt het alleen maar leuker. Ik denk niet dat het dan lang meer duurt tot ze papa en mama gaat zeggen. Het gaat allemaal al veel te snel.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: