Update: Mirthe 8 maanden

Mirthe was gisteren precies 8 maanden oud en vorige week gingen we weer naar het consultatiebureau. Het was de ‘7,5 maanden-afspraak’. In de vorige update (Mirthe 7 maanden) schreef ik al dat ik me afvroeg: waarom met 7,5 maanden? Gaan ze dan een bijzonder testje doen of zo? Ik vroeg ernaar en het bleek maar een organisatorische reden te hebben dan dat het iets met de ontwikkeling van de kindjes te maken heeft. Kennelijk verschilt het ook nog wel van consultatiebureau tot consultatiebureau wanneer je op afspraak moet komen met je kleintje.

Hoe dan ook 😉 We zijn weer langs geweest. En alles was weer goed. We hebben het met name over voeding gehad.

Mirthe8maanden

Gewicht en lengte en kledingmaat

Met zes maanden was het vorige meetmoment. Toen was mijn dochtertje 8850 gram en 71 centimeter. Nu, met 8 maanden, weegt ze net ietsje meer dan 10 kilogram en is ze 74 centimeter lang. Gewicht en lengte passen volgens de curves mooi bij elkaar. Maar ze zit voor haar leeftijd helemaal aan de bovenste groen curve. Ze wordt lang dus! Mirthe draagt nu maat 74 en van enkele wat kleiner vallende kleertjes, maat 80.

Voeding

Ik heb de borstvoeding inmiddels helemaal afgebouwd en geef nu (naast de boterhammen, fruithapjes en avondeten) flesvoeding. Het gaat goed. Mirthe krijgt nog drie flessen op een dag. ‘s ochtends bij het opstaan, na de lunch en voor het slapen gaan. Bij de eetmomenten krijgt ze een bekertje water erbij. Mirthe vindt het allemaal prima, ze heeft eigenlijk vanaf het moment dat ik de borstvoeding ben gestopt, er ook niet meer om gevraagd. Ik heb het er zelf moeilijker mee dan zij, denk ik. Zelf vind ik het soms nog wel eens jammer namelijk, dat het achter de rug is.

Ontwikkeling

O, jongens wat gaat dat snel. Veel te snel. Waar is mijn baby gebleven? Het is zo’n kindje geworden nu. Ze zit rechtop. Maakt steeds meer (onverstaanbare) praatjes. En ze zit op handen en knieën, alleen heeft ze nog niet door, dat ze dan ook zou kunnen kruipen 😉 Dus dat houden we nog tegoed.

Stilzitten of liggen is er niet meer bij. Geen moment heeft ze rust in haar kont. Ook op de commode bij het aankleden of wisselen van de luier, ze ligt echt geen moment stil. Ze wil alleen maar de hele tijd omdraaien en alles pakken wat ze ziet. Heel handig, maar niet heus. Grappig, dat wel.

De tandjes laten nog even op zich wachten. Er schemeren aan de onderkant hier en daar wel wat witte plekjes door, en het wordt wat hobbelig. Maar er is nog geen tandje doorgekomen.

Komende maand

Komende maand wordt weer een mooie, hoop ik. In iedere geval eentje waarin we samen, met zijn drietjes een weekendje weg gaan. Weer lekker zwemmen met de kleine, zo’n zin in! Jullie zullen het verslag hiervan binnenkort hier wel zien!

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: