Update: Mirthe 9 maanden

Gisteren was Mirthe precies negen maanden oud. Wat een bijzonder moment is dat. Mirthe was iets over tijd, maar ze is nu dus bijna net zo lang uit mijn buik als dat ze erin heeft gezeten (hierover volgt later nog een zeer sentimenteel, emotioneel, hormonaal, gezellig kletsartikel ;-)). Dat is toch wel even een momentje hoor! Maar goed. Weer een maand voorbij en dus weer tijd voor een nieuwe update. Hoe gaat het met Mirthe en wat hebben we afgelopen maand allemaal meegemaakt met haar?

Gewicht en lengte en kledingmaat

We zijn uiteraard weer op het consultatiebureau geweest. Dat was afgelopen maandag. Mirthe is weer gewogen en gemeten. En ze groeit nog steeds hard. Ze is nu 10,94 kg en 76,5 cm. Ze is een groot meisje voor haar leeftijd, zowel lengte als gewicht. Een lange dame dus. Het zit in de familie, aan mijn kant, dus wie weet, haha 😉 Wij zijn zelf overigens heel gemiddeld, ik ben 1,67 meter en mijn man 1,80 meter. Mirthe draagt op dit moment maat 74, maar ik merk dat veel kleertjes van maat 80 ook al keurig zitten, dus we zitten nu in de overgangsfase naar maat 80.

Negen-maanden

Voeding

Mirthe krijgt nog drie flessen op een dag. Deze mogen we langzaamaan wat ‘verkleinen’ en dus wat minder melk gaan geven. Ze eet verder heel goed en ook drinken tussendoor gaat aardig. Al heb ik het idee dat ze dan meer knoeit dan dat ze binnenkrijgt. Het is voor ons dus even kijken hoe dat gaat. Minder melk, maar toch proberen dat ze genoeg vocht binnen blijft krijgen. Ik vind dat best lastig, nu het drinken uit een beker nog niet zo gemakkelijk gaat.

Ontwikkeling

Mirthe is nog steeds een supervrolijk leuk en gezellig meisje. Ze zit geen moment stil. Ze tijgert het hele huis rond en trekt het liefst alle kastjes leeg. Ze speelt graag met haar xylofoon (onder mijn toezicht anders gaan die stokjes te ver haar mond in) en met de blokken. Maar ook liedjes zingen en lekker in de handjes klappen erbij, vindt ze helemaal leuk. Ik zet vaak de dvd op van haasje en rammelaar (wie kent dit ook nog uit zijn jeugd?!) en dan ga ik meezingen. Superleuk!

Langzaamaan begint Mirthe steeds meer klanken na te doen. Mama, papa, oma enzovoorts. Heel leuk om te horen. En gisteren zwaaide ze me ook voor het eerst uit, toen ik haar gedag zei en naar mijn werk ging. Ik smolt! En niet veel later kreeg ik van papa T. ook nog een foto doorgestuurd: Mirthe trok zich op aan de salontafel en stond! Leunend op haar armen en met een voet niet helemaal recht op de grond, weliswaar, maar toch. Wat een mijlpalen weer.

Nu weer op naar de volgende maand. Wat gaat het toch snel allemaal. Voor je het weet vieren we haar eerste verjaardag…

Simone

8 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Leuk om te lezen! Onze dochters schelen niet veel in leeftijd 😉 Naomi is van 20 mei. Mijn man en ik zijn beide lang (ik 1.82 en hij 1.88) en Naomi is echt een stuk kleiner dan Mirthe hihi. Dat uitzwaaien is zo schattig he!

  • Super leuk om te lezen! Wat worden ze snel groot he?! Wat ik raar vind is dat ik tussen 6 en 11 maanden helemaal niet naar het consultatiebureau hoef. Dat is toch gek? Of houden ze Mirthe extra in de gaten? X

    • Nee Mirthe wordt niet extra in de gaten gehouden. Het zijn hier de ‘standaard-bezoekjes’. Maar wat ik wel begrepen heb is dat het per consultatiebureau verschillend geregeld wordt. Wat ik vreemd vind, want ik dacht dat zoiets wel landelijk hetzelfde zou zijn.

  • Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Ik ben erg benieuwd naar je blog over het 9 maanden in de buik, 9 maanden uit de buik! Ik weet niet of het je helpt, maar ik deed bij mijn oppaskindjes in deze drinkfase vaak het drinken voor overdag (water of diksap of wat jij gebruikt) in een fles die je normaal voor melk gebruikt. Misschien helpt het haar om dan wat meer binnen te krijgen in plaats van te knoeien 😉

    • Ja dat zou zeker helpen, dan drinkt ze wel. Maar ik wil zo graag dat ze uit een beker leert drinken 😉

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: