Update: Ruben 2 maanden

Kan iemand mij vertellen waar de pauzeknop zit?! Het gaat te snel, ik kan het niet aan. Ruben is alweer ruim twee maanden oud! We zijn bij het consultatiebureau geweest, is weer gewogen en gemeten. Én hij heeft zijn eerste prikjes gehad. Benieuwd naar zijn ontwikkelingen, lees lekker mee!

Lengte en gewicht bij twee maanden

Ruben weegt nu 6960 gram en is 62 centimeter lang. Hij draagt nu kledingmaatje 62 en sommige dingetjes ook al 68. Hij is bijna 7 kilo mensen. Nogmaals… waar zit die pauzeknop. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het heerlijk dat hij zo goed groeit. Een goed teken lijkt me. Maar het gaat gewoon zo snel. En ik geniet zo van mijn kleine baby.

Ontwikkelingen bij twee maanden

Ruben moest laten zien dat hij zijn hoofd kon optillen wanneer hij op zijn buik ligt. Maar onze boef ging heerlijk met zijn hoofd op de tafel liggen en op zijn handje sabbelen. Hij kan het wel, de schurk, maar hij had meer zin om te chillen denk ik. Verder volgde hij het hoofd van de verpleegkundige goed en hij lachte en kletste ook naar haar, dus ik was trots 🙂

De nachten

Vele ouders zullen het wel herkennen: één van de meestgestelde vragen gaat over of Ruben goed slaapt ‘s nachts, of zelfs doorslaapt. En daar kan ik nu ja op antwoorden. En dat vind ik fijn! Sinds de update toen hij 1 maand was ging eerst de nachtvoeding van plus minus 04.00 eraf. Toen sliep hij van een uur of 00.00 tot 05.00. Later van 00.00 tot 06.00 ongeveer. En nu slaapt hij langzaamaan steeds vroeger op de avond. Inmiddels ligt hij zo rond 22.00 te pitten en wordt hij ‘s ochtends rond 06.00/07.00 wakker.

Yay voor nachten doorslapen jongens! Dan voel je je zo’n anders mens, dan kun je de dag weer aan. En sorry voor alle ouders die hier jaloers van worden. Ik mag hiermee in mijn handjes klappen, dat weet ik maar al te goed.

Borstvoeding en spruw

Ik geef nog steeds borstvoeding. En dat gaat op zich goed, ware het niet dat we wel last hebben van spruw. Ik ben eerst een zalfje (miconazolnitraat) gaan smeren bij mezelf. En dat hielp op zich goed. Ik heb gelukkig niet heel ernstige klachten, maar ik voel steken in mijn borst, alsof er naaldjes in gestoken worden. En ik merkte na het beginnen met de zalf wel verbetering, maar het komt steeds terug. Ruben werd niet meebehandeld, dus we besmetten elkaar over en weer denk ik. Nu ben ik deze week bij de huisarts geweest en ik heb nu voor Ruben nystatine gekregen. Dat moet ik vier maal daags in zijn mond aanbrengen (vet zielig want volgens mij is het maar een vies goedje, het stinkt). Ik blijf ondertussen ook smeren. Dus hopelijk zijn we er nu met een paar weken vanaf.

Op naar de volgende update. Dan is Ruben 3 maanden, en Mirthe 3 jaar. Dan zal ik ook over haar weer eens een update delen!

Simone

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Tip: ipv 4x per dag, na elke voeding een beetje nystatine door het mondje smeren. En ook voor jezelf: na elke voeding de crème heel dun smeren.
    Succes, spruw is echt vervelend.

  • De meeste baby’s vinden nystatine helemaal niet vies, maar juist erg lekker. Ik vind het inderdaad ook heel vies ruiken, maar de baby’s op de afdeling waar ik als verpleegkundige werkte, vonden het heerlijk!
    Ik hoop dat jullie er snel vanaf zijn.

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: