Update: Ruben 3 maanden

Ruben is ruim drie maanden oud. Hoog tijd voor de nieuwe update! Hoe gaat het nu met Ruben en what’s new? Bij die kleintjes volgen de ontwikkelingen elkaar in zo’n rap tempo op dat ik het leuk vind om maandelijks een update bij te blijven houden.

Lees hier hoe het ging met Ruben toen hij 1 maand oud was.

Groei

Over Ruben zijn groei kan ik weinig vertellen, omdat ik al een tijd niet meer op het consultatiebureau ben geweest. Over twee weken moeten we weer, ook voor zijn tweede prikjes. En dan zullen we uiteraard weer wegen en meten. Het enige dat ik er nu over kan zeggen is dat Ruben nog steeds een lekkere bolle toet heeft, en dat hij eigenlijk al bijna naar maatje 68 gaat. Van veel shirtjes draagt hij deze maat al. Grote jongen!

Ontwikkeling

Steeds meer lachjes laat Ruben zien. Hij lacht naar zichzelf in de spiegel. Hij pakt nu ook speeltjes vast die boven hem hangen, op zijn speelkleed en hij kletst ertegen. Echt heel leuk om te zien. Hij tilt steeds beter zijn hoofd op, wanneer hij op zijn buik ligt en hij is al een keer van zijn buik naar zijn rug terug gerold. Twee keer achter elkaar, daarna niet meer. Dit gebeurde een paar dagen geleden. En sindsdien probeert hij ook echt dagelijks van zijn rug naar zijn buik te rollen, maar hij komt nog niet verder dan zijn zij. Maar van mij hoeft dat ook nog niet hoor jongen! Het gaat allemaal al snel genoeg!

Lees hier hoe het ging toen Ruben 2 maanden oud was.

Slaapritme

Ruben slaapt vanaf een uur of 21.30 in de avond tot de volgende ochtend 6.30 ongeveer. Het verschilt natuurlijk wel eens een half uur tot een uur, maar gemiddeld is dit wel ongeveer waar het op neerkomt. Overdag heeft Ruben niet zo’n vast slaapritme. Hij is wel tevreden en slaapt ook wel, maar niet op gezette tijden.

Lees ook de drie maanden update over Mirthe. Met Mirthe hadden we overdag al meer ritme, maar ze sliep pas later op de avond. Ruben maakt over het algemeen, op een uitzondering na, echt hele goede nachten. En vergelijk de foto’s van Mirthe eens met die van Ruben! Kijk hoeveel ze op elkaar lijken, niet normaal toch?!

Borstvoeding

Ik geef nog steeds borstvoeding. Ik smeer ook nog steeds een zalfje tegen spruw, maar meer voor de zekerheid. Ik heb het idee dat we er vanaf zijn. Ruben wordt nu ook niet meer mee behandeld tegen deze nare schimmelinfectie. Volgende week moet ik weer aan het werk. Ik hoop dat dat allemaal gewoon gaat, want mijn Crohn speelt weer op helaas. Maar goed, dat bekijk ik per dag. Ik ga niet kolven maar tussendoor live voeden. Dat is het voordeel van dichtbij werken, het zou me evenveel tijd kosten om te kolven als even live de voeding te gaan geven op het kinderdagverblijf, thuis of bij oma.

Oh my… bij de volgende update mag Ruben zijn eerste hapjes. Het. Gaat. Veel. Te. Snel! Maar stiekem heb ik daar ook wel zin in. Een prachtige en hele leuke mijlpaal vind ik dat! Nu al zin in de foto met zo’n smerig snoetje dat een vieze bek trekt 😉

Simone

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: