Veel te veel kleertjes in veel te kleine maatjes

De babywasIk ben bang dat ik veel te veel kleertjes in kleine maatjes heb aangeschaft. Iedereen die ze ziet, schrikt zich rot. En mijn moeder vertelt me dat ik mijn kind 3 keer per dag moet gaan verschonen om ervoor te zorgen dat ze alle maat 50 of 56 pakjes een keer aangehad heeft, voordat ze eruit gegroeid is. Maar alles is ook zóóó schattig!

Oké zo erg zal het nou ook weer niet zijn. Maar ik moet me vanaf nu tocht echt inhouden en eerst maar eens dat kleine meisje afwachten voordat ik nog meer koop *klikt twee openstaande webshops dicht*.

Een jongen of een meisje?

Ik was al begonnen met kleertjes aanschaffen voordat ik wist dat het een meisje wordt. Van die neutrale ‘new born’ kleertjes in wit en beige vooral. Nou mama’s in spe, hier is de gouden tip: doe het niet. Ik denk dat dit de kleertjes worden die ik het minst aan zal trekken. De kleertjes die je later koopt, als je weet wat het geslacht is, zijn toch echt leuker.

Hier nog wat meer tips:

  • Het helpt niet tegen je koopverslaving om leuke webshops met handgemaakte babyleggings te volgen op Instagram: kat op het spek.
  • Merkkleertjes tegen een leuk prijsje vind je in de summersale of wintersale. In de uitverkoop zijn ze een stuk meer betaalbaar, maar krijg je toch die mooie kwaliteit die bij bepaalde fijne merken hoort. Nadeel is dat je ze meestal wel pas het seizoen erop kunt gebruiken en je dus moet gokken welke maat je dan nodig hebt: gevaarlijk!
  • Tweedehandskleertjes zijn vaak ook prima kleertjes. Zeker de kleine maatjes hebben baby’s niet lang aan en dus worden ze snel afgedankt. Tik ze op de kop en verkoop zelf ook je gebruikte kleertjes die nog mooi zijn! Dat levert weer budget op voor nieuwe.
  • En misschien nog wel de beste tip: wacht met kopen. Koop wat je echt nodig hebt. En wacht vervolgens het kraambezoek af. Die nemen waarschijnlijk ook nog een berg mee. Ik weet het, ik ben niet het voorbeeld wat dat betreft. Maar dit zou wel het verstandigste zijn 😉

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: