Verslaafd aan mijn telefoon?

Overdag kijk ik ieder kwartier (gok ik) wel even op mijn telefoon. En iedere avond voordat ik ga slapen check ik nog even of ik geen ongelezen berichten meer heb. En ik kijk even naar mijn statistieken op YouTube: weer vijf abonnees erbij vandaag. Dat slaapt toch extra lekker. Maar is dat wel zo goed? Al die schermtijd?

Nee natuurlijk is dat niet goed. Het slokt gedurende de hele dag tijd op, en naar blauwe licht kijken ‘s avonds voordat je gaat slapen is niet bevorderlijk voor de nachtrust. Dat is zo onderhand toch wel algemeen bekend. Maar ja, dat apparaatje is zo leuk, toch? En we doen het allemaal… toch?

Ben ik verslaafd aan mijn telefoon?

Ik vergeet mijn telefoon eigenlijk nooit. Naast mijn sleutels en mijn portemonnee zijn het toch wel de essentiële dingen die ik nodig heb voordat ik de deur uitga. Tegenwoordig hoort mijn vlogcamera daar ook nog bij eigenlijk: nog maar weer een scherm.

Als ik mijn telefoon vergeet, ga ik terug naar huis om hem te halen. In vrijwel alle gevallen. Want wat moet ik zonder telefoon. Want stél dat er iets gebeurt en stél dat ik moet kunnen bellen? Maar de eigenlijke reden is dat ik ook gewoon geen telefoontje wil missen en dat ik niet te laat op mijn appjes of berichtjes op Instagram wil reageren. Alsof de mensen niet even kunnen wachten of zo. Vroeger… toen men niet eens een mobiele telefoon had…

Groot groter grootst

Iedere keer als ik toe ben aan een nieuwe telefoon wil ik ook het liefst het nieuwste van het nieuwste wat er is. Zoals ik al eerder schreef ben ik een ‘Samsung-meisje’. Ik heb nu de Samsung Galaxy S7 en dat vind ik tot nu toe een prima model. Ik heb de roze. Eerder nam ik altijd wit, maar ik vond dit voor een keer wel een leuke afwisseling.

Tegenwoordig is er natuurlijk ook alweer de Samsung Galaxy S8 en ook de Samsung Galaxy Note 8. De laatst genoemde kun je met een speciaal apparaatje (de Samsung DeX) op een beeldscherm aansluiten. Pak je toetsenbord en muis erbij en apps als Word, Excel, Powerpoint, Gmail, Photoshop, en YouTube zijn via je Note 8 op deze manier al bruikbaar op het grote scherm. Zouden we dan in de toekomst helemaal geen computers meer nodig hebben, maar alles met onze telefoon gaan doen?  De Samsung Galaxy Note 8 komt zo te zien al aardig in de richting van het vervangen van een computer, dus daar zou het best op uit kunnen draaien. Het wordt steeds vernuftiger allemaal, die techniek.

Wil ik van mijn telefoonverslaving af?

Ik lees vaak bij anderen dat ze graag wat minder met hun telefoon in hun handen zouden zitten. Aan de ene kant begrijp ik dat wel. Het is soms kostbare tijd, die je ook had kunnen besteden voor het lezen van een goed boek of het bakken van een overheerlijke taart. En toch vind ik het ergens ook niet zo erg. Ik ben nou eenmaal een ‘online’ persoon die ervan houdt om ‘in verbinding’ te staan. Het is een beetje mijn geaccepteerde verslaving denk ik 😉

Simone

 

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: