Voor het eerst naar school. Wat heb je nodig? | Schooltijd #3

Bijna is het zover, je kind gaat voor het eerst naar school. Maar wat heb je nou allemaal nodig als je voor het eerst naar de basisschool gaat? Ik heb zelf even mijn schoonzusje (met schoolkinderen) geraadpleegd in de week voordat Mirthe voor het eerst naar school ging, om te zien wat voor drinkbekers of gymschoenen geschikt zijn. Want ja, I’m new here. Jij ook? Ik deel vandaag mijn tips.

In de serie ‘Schooltijd’ neem ik je mee in mijn ervaringen als pasgeboren basisschoolmama. Dit keer gaan we in op de school-uitzet. Wat heb je nodig op de basisschool?

Een schooltas

Een superleuke gave schooltas is een must natuurlijk. Iedere dag met een tussendoortje en een fles drinken in de hand naar school is niet de bedoeling. Alle kindjes hebben een tasje bij. Bij ons hangen ze dat iedere dag samen met hun jas aan hun eigen haakje aan de kapstok. Zo kunnen ze het makkelijk terugvinden. Maar als ik één tip mag geven. Ga voor uniek. Een unieke tas, waarvan je denkt dat niet 6 andere kinderen uit de klas dezelfde zullen hebben. Ik vind dat praktisch omdat kinderen zich zo niet snel vergissen en de verkeerde meenemen.

Een drinkbeker en een broodtrommel

Welke drinkbeker is nou handig op de basisschool? Een dopper? Een drinkbeker met draaidop, of nog iets anders? Wij kozen voor deze drinkbeker en broodtrommel van Mepal met een zogenaamde pop up dop. Tot nu toe bevalt hij prima. Ik heb nog geen lekkages gezien in de tas. En Mirthe vindt het heel leuk om uit die beker te drinken omdat ze de print heel leuk vindt. Wel is dit er dus eentje die andere kindjes uit de klas ook hebben, waardoor er al eens een bij een ander kindje in de tas terecht is gekomen. Maar dat probleem los je eigenlijk gemakkelijk op met mijn volgende tip…

Naamstickers in je spullen en kleding

Wij hebben voor Mirthe naamstickers besteld om in haar tas en op haar beker en broodtrommel te plakken. Dit deden we nadat haar beker een paar dagen zoek was geweest. Toch wel handig, ook voor de vinder, om gewoon te weten bij wie iets teruggebracht kan worden. Je hebt verschillende typen stickers, speciaal voor kleding of vaatwasserbestendige stickers. Je kunt ze onder andere krijgen bij Goedgemerkt of bij Mynametags. Behalve op haar lunchset wil ik ook haar jas en gymschoenen nog bestickeren.

Gymschoenen

Over gymschoenen gesproken… Die heb je natuurlijk ook nodig voor je kleuter. Als ze naar de basisschool gaan, krijgen ze natuurlijk ook gymles op school. En daarvoor hebben ze gymschoenen nodig. Maar wat voor gymschoentjes zijn geschikt? Terugdenkend aan mezelf als kleuter, had ik volgens mij van die soepele, stoffen turnschoentjes. Maar ik begreep van de juf dat die niet de voorkeur hebben. Ook mijn schoonzusje raadde mijn gewoon ‘gympies’ aan. Ik kocht daarom een stel gympen bij Scapino.

Nieuwe kleren?

Ieder jaar vliegen de ‘back to school’ campagnes je om de oren. Want hoe kun je nou niet je kind volledig in het nieuw gestoken op school laten verschijnen? Ik heb nieuws. Dat kan prima. Niemand die zich druk maakt over de outfit van jouw kind. Behalve.. je kind zelf misschien. Mirthe vond het wel heel leuk om zelf iets moois uit de kast te mogen trekken wat ze naar school aan wilde. Dus stiekem is ze daar toch wel mee bezig. Of er in ieder geval blij mee als ze iets aanheeft dat ze zelf erg leuk vindt. De najaarscollecties komen weer volop in de winkels, dus je kunt je lol op. Ik heb ook al een bestelling gedaan, bij C&A voor najaarskleding voor de kinderen – ze hebben daar momenteel zoveel leuks! Maar tot op heden is het vooral nog zomerweer. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ga nu geen nieuwe zomeroutfits meer scoren.

https://youtu.be/mpnOE6BTNAQ

Volgens mij is het dat wel zo’n beetje, voor wat betreft de schoolspullen. Ben ik nog iets vergeten of heb je tips? Deel ze hieronder met me, in de reacties!

Simone

4 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: