Voorlezen is leuk!

Van 27 januari tot en met 7 februari zijn het de nationale voorleesdagen en daar wil ik graag even wat aandacht aan besteden. In dit blogje daarom een aantal redenen waarom ik voorlezen zo leuk vind:

  • Het is een rustmomentje op de dag: Mirthe kan even rustig bij me zitten en in plaats van druk te spelen of te kletsen is ze dan eventjes rustig aan het luisteren.
  • Mirthe kan zo leuk spelen met de boeken. Vooral als boeken kartonnen pagina’s hebben, dan kan er weinig aan kapot en kan ze lekker zelf oefenen met de bladzijden omslaan.
  • Ontdekken. In veel babyboeken zitten luikjes die open kunnen. Dingen die geluid maken, of voelplekjes. Wij hebben bijvoorbeeld een boerderij-voelboek waar ze alle dieren kan voelen. Echt leuk!
  • Stiekem vind ik het zelf ook leuk om de verhaaltjes te lezen. In veel verhaaltjes zitten stukjes die voor volwassenen eigenlijk ook heel grappig zijn.
  • Illustraties kijken. Sommige boeken zijn zo mooi geïllustreerd en zijn gewoon op zichzelf al heel mooi om naar te kijken.
  • Ik vind het belangrijk dat mijn kindje, naast een tablet of een telefoon, ook weet wat boeken zijn 😉

Binnenkort ga ik even met Mirthe naar de bibliotheek. Ik begreep via het consultatiebureau dat ik haar gratis lid kan maken en we krijgen een welkomstkoffertje met een boekje erin geloof ik. Super leuk!

Gaan jullie met de kindjes naar de bibliotheek?

2 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik vind lezen ook super leuk. Bij mijn zoontje begon ik er al heel vroeg mee. Nu met Sophia heb ik het nog niet gedaan haha, maar zal vast binnenkort er mee beginnen.

  • Jaaa, voorlezen vind ik ook top! Ik ben ook juf dus dit zit er dan natuurlijk ook volop in! Leuk dat jij er ook zo mee bezig bent met mirthe

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: