Waar komt die lucht toch vandaan?

We gaan in deze gekke crisistijd even lekker een plafond vervangen en een vloertje leggen. Gewoon omdat het kan. Nee .. grapje. Eigenlijk is er nog een soort van crisis bijgekomen. Wat hebben we nou weer aan onze broek hangen? We hebben een lekkage en vandaag vertel ik je wat er is gebeurd én hoe we Mirthe’s slaapkamer hebben omgebouwd.

Het is een week geleden nu, ongeveer. Ik kom op Rubens kamer nadat hij zijn middagslaapje gedaan heeft. Wat ruik ik nou? Wat een lucht hier op die kamer! Hoe kan dat nou? Het rook er naar oud water. Ik heb onder de commode gekeken en onder zijn bed om te zien of er misschien ergens een verdwaalde boterham lag te beschimmelen, maar dat was niet het geval (ik sluit niets uit met die kleine boef, haha).

Filter verstopt?

Maar waar kwam die stank dan vandaan? Ineens ging er een lampje branden. Een paar dagen daarvoor had ik voor de wasmachine, recht onder het filter een heel klein plasje water gezien. Echt minder dan een half bekertje zeg maar. En dat gebeurde tot twee keer toe bij het wassen. Thijs dacht dat het aan het filter lag. Hij heeft het schoongemaakt en we dachten dat het toen goed zou zijn. Maar dat bleek niet het geval. Ik keek naar boven en ik zag het water door het plafond komen. Zo’n prachtige lekvlek in het plafond, die er eerder nooit gezeten had.

Alles nat

Het plasje voor de wasmachine was blijkbaar maar een heel klein deel van het water dat er echt had gelekt, want de lekkage zat niet bij het filter, maar aan de achterkant van de machine. Wisten wij veel. Maar dat heeft dus lekker op de vloer gelekt daar, op zolder. En de wasmachine staat dus boven Ruben zijn kamer. De vloer op zolder is beschadigd, daar ligt laminaat. En ook Ruben zijn plafond en een muur is nat.

Gelukkig wordt de schade door de verzekering vergoed. Maar binnenkort komt er dus een bedrijf langs om Ruben zijn plafond te vervangen en een andere partij die de vloer op zolder gaat vervangen. Pfoe die zagen we even niet aankomen. Wat een gedoe ineens. Het plafond wordt eerst verwijderd, waarna de boel een week moet drogen. En daarna komt het nieuwe plafond erin.

Slapen op Mirthe’s slaapkamer

In die tijd, dat het plafond eruit ligt, mag Ruben bij Mirthe op de kamer slapen. Dat wordt vast één groot slaapfeest, zonder slapen. Haha. Mirthe heeft een (half)hoogslaper, die je ook andersom kunt gebruiken, waardoor je beneden slaapt. En ze sliep eigenlijk tot nu toe beneden. Maar ze zeurde al weken of haar bed omgedraaid mocht worden, zodat het een (half)hoogslaper wordt. Dat vond Thijs een leuk klusje voor deze week, hij is aardig aan het klussen nu hij Thuis zit wegens de coronacrisis. We waren van plan onder de hoogslaper een leuk speelhoekje/ leeshoekje te maken.

Speelhoekje of bed?

Maar, je voelt hem al aankomen, het speelhoekje is voorlopig even gewoon een bedje. Ruben kan er liggen als hij wil. Dat doet hij al wel, maar slapen ho maar. Dus ik houd mijn hart vast voor volgende week. Misschien schuiven we alsnog wel gewoon zijn ledikant naar Mirthes kamer. Hopelijk slaapt hij dan sneller. Duim maar voor me 😉

Slapen jullie kinderen trouwens ook korter in de lente zomer? Het lijkt wel of ze hier steeds vroeger wakker worden, nu het vroeger licht is. We hebben rolluiken voor de ramen, dus die verduisteren goed. Daarom kunnen we de inbetweens voor de ramen hangen. Maar er komt wel nog licht vanuit de badkamer de slaapkamers binnen. Misschien moeten we daar ook nog maar een rolluik aanschaffen, zodat alles lekker donker blijft.

Wat hebben jullie voor de ramen in de kinderkamers? En slapen jullie kinderen samen of apart? Ik ben benieuwd hoe het plekje onderin zich verder zal ontwikkelen. Zal Ruben er willen slapen, of wordt het straks toch een speelplek of leeshoek? We gaan het meemaken.

Simone

* Dit artikel bevat een samenwerking

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: