baby voelen in de buik

Wanneer komt de tweede?

Jahoor, Mirthe is net één en de vraag rijst: wanneer komt de tweede? Hij wordt niet letterlijk gesteld, nog niet. Maar er wordt over gepraat en mensen gaan insinuerende grapjes maken en zo. Hoe dan ook: je voelt dat de vraag in de lucht hangt en daarom leek het me leuk om hierover te vertellen op mijn blog. Waar anders 😉

De wens.

Dat er een wens is voor een tweede kindje is wel bekend volgens mij, althans, ik heb daar nooit een geheim van gemaakt. Ik zou het gewoon ontzettend leuk vinden als er een broertje of zusje komt voor Mirthe. Een kameraadje voor het leven. Een jongetje erbij of een tweede meisje, het lijkt me ontzettend leuk.

Ik kijk uit naar een tweede zwangerschap. Ik vond zwanger zijn (afgezien van de vermoeidheid en misselijkheid in het begin) erg leuk en vooral heel mooi en bijzonder. De bevalling, een piepklein kindje, weer borstvoeding geven, het hele circus. Ik vind het machtig mooi! Maar wanneer beginnen we daar nou aan? In het geval het ons gegeven mocht zijn, want een kind neem je niet, dat krijg je als je geluk hebt. Daar ben ik me heel goed van bewust.

Leeftijdsverschil

Het mooiste lijkt me als het leeftijdsverschil niet te groot is. Dat lijkt me het leukst voor de kinderen. Het lijkt me leuk als het echt speelkameraadjes worden. Maar aan de andere kant. Als Mirthe wat ouder is wanneer ik zwanger ben, kan ze het misschien beter begrijpen en bewuster meemaken allemaal. Dat is natuurlijk ook wel fijn. Wat het ideale leeftijdsverschil zou zijn weet ik niet, voor alles is wel wat te zeggen volgens mij.

Gezondheid

Ik zou het allemaal best wel weer willen, zwanger worden en een kindje krijgen. Maar er is ook nog zoiets als mijn gezondheid. Gezien mijn Ziekte van Crohn is het handig als we het timen in een periode dat ik me goed voel, niet veel ziek ben en de crohn dus rustig is. Dan is de kans dat het rustig blijft tijdens de zwangerschap het grootst. Maar goed, ook hier worden geen garanties voor gegeven. Te lang wachten is ook geen verstandige optie, althans, zo spreekt mijn gevoel: ik ben al eens eerder relatief vroeg moeder geworden met een reden.

Dus wanneer ga je er nou aan beginnen…?

Eerlijk? Ik weet het zelf ook nog niet dus. Ik wacht op dat punt dat hormonen me weer overnemen en dan zien we het wel 😉 Ook in deze, net als met heel veel andere zaken als het op ouderschap aankomt, volgen we maar gewoon ons gevoel. Je verstand maakt je niet veel wijzer.

Simone

Volg je me al op facebook, instagramtwitter en/of bloglovin?

Ook op snapchat ben ik te vinden onder gebruikersnaam: papaisdeliefste

7 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • Ik krijg zelf nog niet de vraag gelukkig. Maar zodra ik mezelf weer helemaal de oude voel willen we er ook zeker wel weer voor gaan. En het leeftijdsverschil, ik vraag me altijd af wat er handig is. Ik denk dat het allebei zijn voor en nadelen heeft…

  • Ik vind het best wel eens lastig dat er zo op je gelet wordt of ‘het nu alweer zo ver is’.. Ook na mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt het gevraagd, terwijl wij juist daardoor weer even wilden wachten. Ach, zo horen het vanzelf – of niet natuurlijk, je weet het maar nooit.

  • WIn hebben 3 kids,de oudste een meisje is van 25-08-09 dan een jongetje van 12-01-2011,schelen 18 maanden,was een drukke tijd maar nu heel leuk(soms ok niet)en dan hebben we nog een meisje van 7-7-14…ik had graag nog meer kinderen gewild,maar ben nu 37 en vind t niet verstandig om boven de 35 nog een x zwanger te raken…

  • Ik vond die vraag altijd vreselijk… zeker bij de laatste omdat het niet zo ging als gehoopt en dit veel tijd had gekost.

  • Het komt vanzelf! Ik vind het altijd zo scheef. Jij krijgt deze vraag af en toe en wanneer er bij iemand niet veel leeftijdsverschil zit, gaat men er vaak vanuit dat het een ongelukje is..
    Liefs

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: