kus op de wang date night

Wanneer was jouw laatste date night?

-Dit artikel bevat een samenwerking-

Wordt het toch niet eens tijd om een oppas te zoeken, schat?’ Iedere keer maar weer je familie lastigvallen met een avond oppassen is toch ook niet wat je wilt. Natuurlijk, ze doen het allemaal graag en je doet ook heus weleens wat terug. Maar toch wil en kun je niet altijd zomaar iedereen belasten. Hoe vinden wij een oppas?

Ik merk zelf dat ik het makkelijker vind om hulp te vragen wanneer ik ergens ‘noodzakelijk’ naartoe moet. Wanneer er een ouderavond is op school of wanneer ik een bruiloft heb, vraag ik makkelijker familie om even op te passen dan wanneer ik er zelf voor kies om eens een avondje bios te doen met mijn man. Ook een wekelijks terugkerende avond, zoals een sportavond vind ik zoiets lastigs.

Een avondje uit… het schiet erbij in

Gevolg; het schiet erbij in. Ik sport niet. Oké, oké daar heb ik meerdere excuses voor, ik zou namelijk ook kunnen gaan sporten als Thijs wél thuis is. Maar ik doe het gewoon nog steeds niet. Slecht, I know. Maar daar hebben we het nu niet over 😉 Oh, ja oppas zoeken, daar hadden we het over. Terug naar die date nights. Je cijfert ze weg, omdat het niet hoeft. Je leeft ook wel verder zonder. Maar het zou toch leuk zijn als het wél kon. Bovendien, hoe belangrijk is je relatie eigenlijk? Voor elkaar, voor je gezin, maar ook voor jezelf? Even een avondje samen weg van huis. Even niet papa en mama zijn bij elkaar, maar weer even man en vrouw (of vrouw en vrouw, man en man, partners, je snapt ‘m). Dat is goed voor je relatie en het daarom zeker niet waard om maar steeds voor je uit te schuiven.

Wie kan er oppassen?

Maar ja, oppas zoeken. Ik vind dat wel een dingetje hoor. Wie vraag je? Hoe oud moet een oppas zijn? Wat betaal je een oppas en hoe weet je of een oppas betrouwbaar is? Ik vind het best spannend om voor het eerst mijn kinderen bij een oppas achter te laten . We hebben het dan ook nog nooit gedaan (apart van familie natuurlijk). Ik ken ook geen mensen in mijn omgeving waarvan ik weet dat ze oppassen of bijvoorbeeld een dochter hebben die dat doet.

Online een oppas vinden

Via Sitly kun je online een oppas zoeken. Vanachter je beeldscherm kun je in je buurt rondsnuffelen om te zien wie er bij jou in de buurt allemaal oppassen. Of je nou een oppas zoekt voor een avond in de week of misschien wel een gastouder die de kinderen ook uit school haalt, je vindt ze. Op de site geeft de oppas in zijn/ haar profiel aan met welke leeftijdsgroepen ze ervaring hebben en geven ze een indicatie van de vraagprijs. Superhandig als je zelf geen oppas kent. Inchrijven is gratis. Een oppas kan dan contact met jou opnemen, wanneer hebt ingevuld voor welke dagdelen je oppas zoekt. Maar je kunt ook een abonnement nemen, dan kun je zelf actief oppassers benaderen. Voordeel van deze site vind ik, is dat je ook weer kunt uitschrijven op het moment dat je je oppas gevonden hebt. Dus als je een beetje je best doet in maand één, en genoeg contacten legt, dan vallen de kosten ineens reuze mee ( 14,95). Opzeggen kan zonder opzegtermijn namelijk. Het kan dus zomaar zijn dat dit goedkoper is dan één avondje een oppas in huis hebben.

Wat betaal je een oppas?

En over die prijs gesproken. Hoeveel geld zou een oppas me kosten? Ook daar ben ik nog zoekende in natuurlijk. Je kunt het laten afhangen van leeftijd van de oppas natuurlijk, maar ook van de taken. Moeten de kinderen nog naar bed worden gebracht of zien ze de kinderen in principe niet? Is het één kindje of zijn het er vier? Moeten er kleine huishoudelijke klusjes worden verricht, zoals eten klaarmaken of iets dergelijks? Dat zijn natuurlijk zaken mee kunt laten wegen. Op de site van het Nibud vind je een handige indicatie voor wat je de oppas betaalt. En ook op de site van Sitly vind je hierover informatie en een handige infographic waarmee je een rekensommetje kunt maken.

Kennismaken met een oppas

Ik vind het slim om van tevoren even een kennismakingsgesprek te voeren, thuis, met de kinderen erbij. Dan krijg je toch een betere indruk van iemand, dan wanneer je elkaar alleen online hebt gezien. Dat geldt wat mij betreft zowel als je iemand via via leert kennen, als online. En uiteraard laat je dan alleen iemand oppassen als je er een heel goed gevoel bij hebt. Als je twijfelt: niet doen. Dan kun je beter ven verder zoeken. Je wilt wel met een gerust hart van huis kunnen, anders wordt het nóg niks met die date night van je.

Toevallig bedacht Thijs gisterenavond dat hij een oud buurmeisje van ons maar eens zou vragen of ze interesse had. Wie weet dat we die binnenkort maar eens op proef vragen om een keertje op te passen. Zouden we dan toch eens wat vaker de bios bezoeken of een hapje gaan eten?

Heb jij een oppas en hoe heb je die gevonden?

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: