Was het de zesde ziekte?

Afgelopen week was het weer een ziekenboeg hier in huis. Wat een saaie boel is dat toch als je dagen achter elkaar in je joggingbroek op de bank zit. En wat een zware taak heb je, als mama van een ziek kindje dat de hele dat alleen maar wil knuffelen. 

Nee, ik klaag niet hoor. De eerste dag dat ze ziek is vind ik het bijzonder fijn dat ze ineens weer zoveel wil knuffelen. Maar na vier dagen begon ik af en toe wel te denken: ga toch spelen 😉 Zonder gekheid: ziek is ziek en ze mag áltijd bij me knuffelen hoor, geen zorgen.

Het begon allemaal in de nacht van woensdag op donderdag. Mirthe moest meerdere keren overgeven. Oh jee, buikgriepje? De volgende dag kreeg ze koorts en was ze erg hangerig. Vrijdag nog een beetje erger. En zaterdag leek ze nog wel een beetje meer ziek dan vrijdag. Zondag was ze nog altijd ziek en had ze koorts, maar iets minder hevig dan zaterdag. En vanaf maandag was de koorts wat gezakt, maar de eetlust is nog niet terug. En de hangerigheid is ook nog volop aanwezig. Ook dinsdag wil ze nog niks eten en is niks goed. Overal moet ze om huilen en eigenlijk ligt ze het liefst nog tegen me aan op de bank, met haar speentje in en een muziekje op de tv.

Bijkomend verschijnsel op dinsdag was dat Mirthe ineens op haar buik en op haar voorhoofd allemaal hele kleine lichtrood gekleurde vlekjes kreeg. Zou het de zesde ziekte zijn geweest? De doktersassistente denkt dat dat het geval is.

Op woensdag voelde Mirthe zich duidelijk beter, ze eet nog steeds niet veel, maar dat komt vast wel weer. Ze is in ieder geval aan de beterende hand gelukkig.

Ikzelf ben ook ziek geweest. Ik werd zaterdagavond niet goed en heb die nacht mijn maaginhoud nog eens mogen bekijken (mijn excuses, maar dat was nou eenmaal hoe het ging). Ik was dus bang hetzelfde te krijgen als Mirthe. Waarschijnlijk was dat ook wel van hetzelfde virusje, maar ik heb er niet zoveel last van gehad als Mirthe, althans, niet zo lang. Bij mij was het twee dagen weer over. Of nou ja, over; ik was niet meer misselijk, ik heb wel nog een behoorlijke tijd buikpijn gehad. Zo’n buikgriepje is altijd weer een aanslag op mijn darmen.

Thijs is de dans ontsprongen dit keer, en gelukkig zijn wij weer aan de beterende hand.

Hoe gaat het met jullie?

Simone

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

  • De zesde ziekte heeft meestal een ander verloop, nl 2 dagen hoge koorts( niet overgeven) en dan 2 dagen niets en dan kleine puntige vlekjes waar ze geen last van hebben… Dus ik vraag me af of het dat geweest is.

    X

    • Ja klopt, overgeven past er niet bij, maar de rode vlekjes na de koorts wel, dus naar verwachting heeft ze twee virusjes onder de leden gehad. Zesde ziekte en een buikgriepje, of toch een buikgriepje dat ook vlekjes geeft anders? Hoe dan ook: Ze is nu weer beter gelukkig:-)

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: