Wat zit er in onze luiertas?

Als je een baby hebt ga je altijd op weg met een grote tas vol spullen: de luiertas. Zonder gaat niet, want je baby besluit altijd te spugen/poepen/plassen wanneer je net vijf minuten onderweg bent. Je moet overal, maar dan ook overal op voorbereid zijn.

LuiertasEen luiertas is op zich niet essentieel, denk ik, het kan ook een andere grote tas zijn waar veel in past. Maar meestal zijn ze wel praktisch omdat ze vaak een opvouwbaar aankleedmatje bevatten en een thermo-fleshouder om een warme voeding in mee te nemen bijvoorbeeld (wat ik overigens nog nooit gedaan heb, maar toch, heul heul praktisch natuurlijk, vooral als je geen borstvoeding geeft, gok ik). Ik heb in ieder geval wél een luiertas aangeschaft. Al is het maar omdat je als vrouw nooit genoeg tassen hebt, toch? Ik kocht een Babymel luiertas, zie de foto. Ik vind hem leuk, omdat het gewoon een mooie tas is, niet zo kinderachtig of knalroze, zeg maar.
Als ik er nu één zou moeten kiezen zou ik gaan voor deze (met heel veel vakjes) of deze (iets vriendelijker in prijs).

Maar wat stop je nou zoal ín de luiertas? Wat heb ik altijd bij? Zie hieronder het lijstje van spullen die wat mij betreft niet mogen ontbreken:

 • Luiers.
 • Billendoekjes.
 • Zakjes om vieze luiers in te doen. Of vieze kleertjes
 • Een speentje.
 • Een of twee speelgoedjes (op dit moment een knisperboekje en een bijtring/rammelaar).
 • Een potje groente.
 • Een lepeltje.
 • Een slabbetje.
 • Snoetenpoetsers.
 • Spuugdoekjes.
 • Een setje kleding ter verschoning (romper, vestje, broekje, sokjes).
 • Nog een extra romper, want je weet nooit.
 • Babyneusspray.
 • Dekentje.

Bovenstaand lijstje bestaat uit spullen van Mirthe. Ik neem voor mezelf in ieder geval het volgende mee:

 • Portemonnee.
 • Telefoon.
 • Sleutels.
 • Borstkompressen.
 • Tussendoortje (pakje koekjes of zo).
 • En soms, als ik een tijdje weg ben, ook een flesje water

Inhoud Luiertas

Wat mag er bij jullie niet ontbreken in de tas?

Eén reactie

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

 • De laatste tijd neem ik niet zo veel meer mee als we op stap gaan. Als ik maar luiers en doekjes bij me heb haha. Tenzij we natuurlijk echt ver van huis gaan, dan sleep ik ook de hele boel met me mee 🙂

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: