Wennen vóór de zomervakantie | Schooltijd #2

De zomervakantie is voorbij. Vlak voor de grote zomervakantie is onze dochter Mirthe begonnen op school. Heeft dat zin? Wennen zo kort voor de grote vakantie? Of kun je beter beginnen ná de grote schoolvakantie? Wat zou jij doen?

Lees ook Schooltijd #1: De juf op bezoek.

Wennen op school vóór de zomervakantie

Als je kindje vier jaar wordt, mag hij of zij naar school. Veel scholen hebben een wendag of een wenperiode voorafgaand aan de verjaardag. Omdat Mirthe zes weken voor het begin van de grote vakantie jarig was, gaf de juf ons de keuze: Wil je op school beginnen voor de grote schoolvakantie of toch liever erna?

Nu al naar school of nog even wachten?

Ik geef toe dat Thijs en ik hier best even over gediscussieerd hebben. Thijs gaf aan dat het hem, met het oog op structuur en duidelijkheid, beter leek om voor de schoolvakantie niet naar school te gaan. Na de grote vakantie zou ze dan meteen met een nieuw schooljaar, de nieuwe klas en dus met een schone lei beginnen. Daar is wat voor te zeggen natuurlijk.

Ik daarentegen zag de weken voor de schoolvakantie als een mooie wenperiode. Mirthe was echt wel toe aan school. Dat merkten we aan Mirthe’s interesses en bezigheden. Het leek me zo leuk voor haar om al te mogen beginnen. En dus veegde ik argumenten als ‘het zijn wel wat rommelige weken’, wat achteraf toch echt wel zo bleek, van tafel. En ging Mirthe naar school.

Rommelige weken?

Het was even wennen en hier en daar wat rommelig inderdaad, met: een schoolreisje; de musical van groep acht; de grote schoonmaak; afscheid van juffen die na de vakantie niet meer op school zouden zijn; enzovoorts. En toch heeft ze het leuk gehad.

Extra lang wennen: zo zie ik het

Het was een extra lange wenperiode en na de zomervakantie begint ze ‘voor de echt’. Zo zie ik dat. De zomervakantie is nu voorbij. Nu begint ze in haar nieuwe klas, met een nieuwe juf. Ze heeft ernaar uitgekeken. Al een aantal keer tijdens de vakantie vroeg ze: wanneer mag ik weer naar school? Een goed teken. Ze is al lekker warmgedraaid van tevoren en nu is niet alles meer nieuw, nu kan ze lekker meteen goed van start. Denk ik…

Gaat jouw kind ook al naar school? In welke periode gingen zij wennen? En hoe is dat bevallen?

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: