Wie is Mirthe? | De dreumes tag!

Ik zag de tag bij Mathiske en ik dacht: dat vind ik leuk om ook over Mirthe in te vullen. Het is een vragenlijstje over wie Mirthe is, wat ze leuk vind, wat ze graag eet en wat haar verdrietig maakt. Wie is onze kleine dreumes? Ik beantwoord vandaag de vragen van de dreumes tag. De tag komt origineel van blogmama.nl.

Mirthe’s leeftijd?

Mirthe is nu ruim 18 maanden oud.

Favoriete eten?

Mirthe is dol op fruit. Dat is echt haar favoriete eten. Met name bananen en mandarijnen zijn op dit moment helemaal de bom. Als ze ze ziet dan ontkom je er niet aan dat ze ze wil hebben. Verder is ze ook gek op boterhammen en krentenbrood.

Favoriete tussendoortje?

Fruit. Maar ook een doosje rozijntjes gaat er goed in als tussendoortje.

Favoriete drinken?

Ze drinkt eigenlijk alleen melk en water. En ze drinkt heel graag water eigenlijk, ik merk geen behoefte aan iets anders. Soms wil ze een slokje van mijn thee, dat mag ook. Ik begin nog niet aan suikerhoudende dranken. Nergens voor nodig zolang ze er niet om vraagt.

Oh wacht ik vergeet iets! De smoothie van opa! Dat is natuurlijk ook drinken; fruit in een bekertje, maar toch. Het is drinken. Dat is Mirthe’s favoriet. Mijn vader maakt ieder weekend (en soms nog vaker) smoothie van heel veel verschillende soorten fruit. En Mirthe weet dat precies. Als ze bij opa en oma komt dan loopt ze al naar de koelkast en wijst ze ernaar, die die die! En dan bedoelt ze dus de smoothie.

Favoriete televisieprogramma?

Als ik de tv aanzet voor Mirthe dan kijken we naar de dvd van de Twee kleine kleutertjes (hij is nu in de aanbieding zie ik – Tip van de dag!). Dat zijn ontzettend leuke kinderliedjes. Of ik zet Sesamstraat op, op uitzending gemist. Dat vindt ze ook leuk, maar de muziekjes staan op nummer 1.

Favoriete boek?

De kinderbijbel. Mirthe mag iedere avond voor het slapen gaan een boek kiezen wat wij dan aan haar voorlezen. En ze kiest iedere avond hetzelfde boek. De kinderbijbel met flapjes.

Favoriete speelgoed?

Mirthe speelt momenteel het liefste in haar speelkeukentje wat ze van de Sint heeft gehad. Ze kan ontzettend lang zoet zijn met al het houten eten snijden en alle spulletjes verplaatsen van het ene naar het andere kastje of plankje. Zo schattig om te zien. Helemaal als ze eten komt brengen om ‘op te eten’. Verder is ze gek op Zoef Zoef diertjes. Daar zoeft ze de hele kamer meer rond.

18-maanden-dreumes-mirthe-keukentje

Wat maakt haar verdrietig?

Ze wordt verdrietig als ze het leuk heeft bij opa of oma of bij haar neefjes en nichtjes in Veghel en we moeten dan naar huis. Ze wordt ook eventjes verdrietig wanneer papa of mama het kinderdagverblijf ‘s ochtends uitlopen. En wanneer ze honger heeft en nog even moet wachten tot het eten klaar is kan ze soms ook een beetje verdrietig worden van ongeduldigheid. Oh en moeten slapen wanneer ze daar geen zin in heeft, maar dat is ook niet eerlijk natuurlijk…

Hoe noemt ze papa en mama?

Papa noemt ze papa en mama noemt ze ook papa, behalve als ze verdrietig is; dan ben ik ineens wel mama.

Hoe noemt ze oma en opa?

Opa en Opa. Haha. Op de een of andere manier gaat ze voor mannelijke naamsaanduidingen.

Favoriete knuffel?

Haar eendje. Dit is een heel lief zacht knuffeltje van Happy Horse. Daar slaapt ze mee.

Eendje2

Favoriete activiteit?

Naar de dierentuin gaan vindt ze heel erg leuk. In bad gaan doet ze graag (als we haar haren maar niet wassen). Boekjes lezen en puzzelen. Dat zijn haar favoriete bezigheden.

Wanneer slaapt ze?

Ze slaapt ‘s middags tussen 13.00 en 15.00 ongeveer. En ‘s nachts (als het een goede nacht is) van 19.00 tot 07.00. Helaas zijn er ook veel nachten dat ze wakker wordt, maar dat haalt ze dan ‘s ochtends graag in door uit te slapen.

Wat maakt haar druk?

Als ik zeg: moet mama jou pakken. En ik haar dan kietel en achter haar aan hol, dan wordt ze druk, maar leuk druk! En als ik om het hoekje van de keuken ga staan en we ‘verstoppertje’ doen ook.

Wat maakt haar geweldig?

Dat ze altijd vrolijk is. En dat ze zo lief is. Dat ze altijd bereid is om haar eten te delen (ook al hoef ik niet per se een stukje van haar boterham met appelstroop). Dat ze in iedereen een lach naar boven brengt. Ach ik kan nog wel 100 dingen noemen, maar ja, ik ben haar trotse mama. Ik vind haar gewoon geweldig om alles eigenlijk.

Wat maakt jou kindje zo geweldig?

Simone

Deze blog bevat affiliate links.

5 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: