Weet jij dé naam voor ons zoontje?!

Bijna 19 weken zwanger en nog geen idee hoe ons kindje moet gaan heten… Oké, oké, dat is niet helemaal waar. We hebben wel al een aantal namen in ons hoofd die tot de opties behoren. Maar ik vind het zó moeilijk om een knoop door te hakken. Welke naam wordt de naam voor onze zoon?

Wat voor naam vinden we leuk?

We zijn op zoek naar een niet al te lange naam die ook niet al té populair is. Als we de Zwitsal babynamen app openen en beginnen te swipen, dan swipen we bijna alle namen weg. We weten dus in ieder geval wel wat we niet willen. Maar er zijn gewoon heel weinig jongensnamen die we écht leuk vinden, helaas.

Het liefst wil ik een naam van één of twee lettergrepen. Een stoere naam, een naam die voor iedereen uit te spreken en te schrijven is. En een naam die ook nog mooi pas bij Mirthe. En dat betekent niet meteen dat het ook met een M hoeft te beginnen, want dan krijg je zo’n jut en jul idee voor mijn gevoel. Maar het moet wel gewoon een beetje leuk klinken samen.

We zijn niet zo van de Amerikaanse namen of té creatieve (zelfverzonnen) namen, maar het hoeft ook weer niet een top 10 naam te zijn. Want dan zit zoonlief dadelijk met nog drie andere jongens met dezelfde naam in de klas. Hoewel ik aan de andere kant dan weer denk: boeiend, als dat nou jouw favoriete naam is, ga er dan gewoon voor.

Je voelt het wel aan, we kunnen nog alle kanten op…

Een naam draag je voor het leven

Een naam kiezen, vind ik een serieuze aangelegenheid. Je geeft iemand een naam mee voor het leven. De naam waarmee hij zich de rest van zijn leven zal voorstellen als hij iemand een hand schudt. Waarmee hij zijn eerste indruk zal meegeven. Een naam die moet passen bij wie hij is en wie hij wordt. Ik vind het nogal wat.

Maar goed. Bij Mirthe is het ook gelukt om een naam te kiezen. En haar naam, daar ben ik nog steeds heel blij mee. Dus het zal nu ook wel weer goed komen toch? Maar ik zou het wel fijn vinden als jullie me een handje zouden willen helpen. Dus:

Help!

Welke naam vind jij bij ons en bij Mirthe passen? Wat zou een mooie, stoere naam voor ons zoontje zijn? Ik ben heel benieuwd waar jullie aan denken!

Simone

19 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: