Willen we het geslacht weten?

Een jongen of een meisje, willen wij weten wat het wordt? Wat denken we dat het wordt? En hebben we een voorkeur misschien? Komt er een ‘gender reveal’ of houden we het geslacht lekker geheim? Ik leg het allemaal uit vandaag in dit artikel!

Willen wij weten wat het wordt?

Daar kan ik kort over zijn. Ik wil weten wat het wordt! En Thijs ook. Komt dat even goed uit. We gaan dan ook (volgende week al) een geslachtsbepalende echo doen. Ik ben heel benieuwd of ze het dan al goed kunnen zien (ik ben dan ruim 15 weken zwanger).

Doen we een ‘gender reveal’?

Ik vind ‘gender reveal’ heel stom klinken. Maar iedere reden voor taart is er één. Wij gaan dus zeker een briefje bij de bakker brengen voor een leuk taartje met een kleurtje aan de binnenkant. We gaan met een klein clubje (ouders en opa en oma’s en zo) het geslacht bekend maken. Geen groot feest, want dat vind ik een beetje belachelijk, het moet eerst nog maar eens gezond geboren worden en zo. Maar toch, een taartje gezellig met familie, kan geen kwaad toch? Thijs wil trouwens heel graag van te voren weten wat het wordt, dus al bij de echo, hij vindt het idee van zo’n taart volgens mij ook maar een beetje overdreven, haha 😉 Maar ik vind het wel leuk, dus ik hoop dat ik mezelf kan inhouden en dat Thijs het me niet verklapt, zodat het voor mij bij het aansnijden van de taart een verrassing is.

Geloof je in fabeltjes over het geslacht?

Volgens de Chinese kalender (waar ik niet in geloof) zouden wij een meisje verwachten. Maar als ik kijk naar mijn klachten; in het begin was ik niet zo misselijk van deze zwangerschap, dan zeggen veel mensen: oh dan wordt het nu een jongen! Maar inmiddels ben ik dus toch behoorlijk misselijk, dus wordt het dan toch een meisje? Nee, ik geloof niet zo in al die fabeltjes.

Hebben we al een idee van wat het wordt?

In het begin dacht ik dat het een jongen zou worden, omdat ik minder misselijk was dan bij de zwangerschap van Mirthe. De zwangerschap voelt gewoon heel anders dan toen zeg maar. Maar toen we met 11 weken de termijnecho kregen en ik een beetje naar de nub-theorie ging kijken, was ik er ineens heilig van overtuigd dat het een meisje was. Tot ik een dag later las, dat de nub bij 11 weken pas gaat groeien en tot 13 weken nog alle kanten op kan gaan staan bij wijze van spreken. Oordeel zelf maar (de bovenste van de twee kruisjes onderaan de foto, zou de nub moeten zijn volgens mij):


Ik weet het dus echt niet hoor, maar als ik een gok moet doen, dan denk op dit moment toch dat het een meisje zal zijn.

Hebben we een voorkeur voor het geslacht?

Een hele lichte voorkeur misschien voor een jongen, omdat ik ‘van ieder één’ wel leuk zou vinden. Maar een meisje is net zo welkom, sterker nog, ik denk dat het me echt geen zak uitmaakt. Er zal in ieder geval, wat het ook wordt, geen enkele teleurstelling door mij heen gaan. Ik ben al lang blij als ik opnieuw een gezond kindje mag krijgen. En of het dan een jongen of een meisje is, het zal me een biet zijn 😉 Thijs staat er precies zo in.

Maken we het geslacht bekend?

Jazeker, als mijn familie, vriendjes en vriendinnetjes het weten zullen we zeker ook jullie op de hoogte stellen van wat het wordt. Waarschijnlijk/ik hoop via een video van het gender reveal taartje. Op mijn YouTube kanaal dus, abonneer je als je dat nog niet eerder deed en mis het niet!

Simone

6 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: