Workshop babygebaren; het verslag!

Eerder schreef ik al dat het me zo leuk leek om babygebaren te leren. Zodat ik dit vervolgens bij Mirthe kan toepassen. En nu was het dan zo ver! Ik werd uitgenodigd door Sandra Hogendoorn een workshop te volgen van Babygebaren Nederland. En vandaag doe ik daarvan voor jullie verslag!

Samen met mijn moeder en een vriendin van me die in verwachting is van haar eerste kindje, rijd ik naar Zaltbommel: de locatie waar de workshop gegeven wordt. We worden verwelkomd met een kop thee en koekjes. En we beginnen met een video waarin we zien dat een kindje van 18 maanden, wat dus nog niet veel kan praten, al heel veel duidelijk kan maken door middel van gebaren. Ik vind het fascinerend dat communicatie op die leeftijd al zo goed mogelijk is en ik wil er meer over leren!

SAM_0520
Mirthe kan al zwaaien, maar ook het klappen in de handjes is eigenlijk al een gebaar.

Voordelen van babygebaren

Nou, wat betreft dat meer leren: dat zit wel goed. Er wordt ons iets verteld over de achtergrond van Babygebaren, hoe het ontstaan is en wat de voordelen ervan allemaal zijn. En geloof me, dat zijn er dus echt heel veel. Zo kan je kind veel eerder, voordat hij of zij kan praten, al dingen duidelijk maken en laten weten wat hij wil. Kinderen zijn hierdoor veel minder gefrustreerd. Bovendien leren kinderen die babygebaren spreken veel eerder verbanden leggen tussen een plaatje in een boek en een écht beeld. En kunnen ze ook eerder met spraak praten. De woordenschat is groter, ze leren sneller lezen en schrijven en ga zo maar door. En niet te vergeten: het is ook gewoon erg leuk als je kind al zo snel iets tegen je kan ‘zeggen’. Hoe leuk is het als je ziet dat je kindje naar je gebaart?

Zo leuk kan het zijn!

Om even te laten zien hoe leuk dat is, laat ik hier een filmpje zien waarin een meisje aangeeft hoe knap ze zichzelf vindt dat ze zelf uit een beker kan drinken.

Geef toe: dat is toch super schattig!

Aan de slag

Na de introductie gaan we zelf aan de slag. We mogen eerst eens nadenken over welke gebaren we in het dagelijks leven al gebruikten en die onze kindjes misschien zelfs ook al wisten, zoals zwaaien; een kushandje geven; ja en nee schudden; enzovoorts. Daarna krijgen we 12 gebaren aangeleerd die zeker van pas gaan komen. Zo leerden we bijvoorbeeld het gebaar voor papa en mama, maar ook voor eten, melk, vogel, ‘meer/ nog een keer’ en ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Echt leuk om dit in de praktijk toe te gaan passen.

Tot slot leren we ook nog iets over de geschiedenis van Babygebaren. Maar ik ben zelf vooral heel benieuwd wat Mirthe voor gebaren aan zal leren, als wij ermee aan de slag gaan. Ik denk dat haar eerste gebaar ‘muziek’ zal zijn (die leerden we ook) want ze is zo dol op muziek de laatste tijd.

Meer weten?

Interesse om ook babygebaren te leren? Op Babygebaren.nl kun je alle info vinden. Je vindt daar ook een handig gebarenwoordenboek waarin met video’s te zien is hoe je verschillende babygebaren uitbeeldt. Leuk voor als je zelf al wat uit wilt proberen.

Wat vinden jullie van babygebaren? Hebben jullie er toevallig ervaring mee?

Simone

Kleertjesdoos; Tweedehands kleertjes kopen
Wat geef je een man cadeau die alles al heeft?

13 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 29 jaar oud, mama van Mirthe (3) en Ruben (0) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 650 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

Volg mij op Bloglovin’

Follow
%d bloggers liken dit:
Lees vorig bericht:
Wat geef je een man cadeau die alles al heeft?

Hebben jullie dat nou ook altijd, dat je je man of vriend iets leuks cadeau wilt doen, maar werkelijk geen...

Sluiten