Zonnebrillenweer!?

Yes de zon komt weer tevoorschijn. Tijd om onze zonnebril weer voor de dag te toveren. Maar waar ligt dat ding toch? Of die andere 3 leuke montuurtjes die afgelopen jaar in de aanbieding waren? Ik ben zo iemand die overal en nergens zonnebrillen heeft rondslingeren en als de zon dan gaat schijnen kan ik ze nergens vinden natuurlijk. En zo koop ik bijna ieder jaar wel weer een nieuw modelletje. Lekker minimalistisch en goed voor het milieu enzo Simone 😉

-Dit bericht is geschreven in samenwerking met Specsavers-

Met koud weer ook een zonnebril op?

Ik kreeg afgelopen week een persbericht van Specsavers in mijn inbox met feiten en fabels over zonnebrillen. Wist jij bijvoorbeeld dat je om je ogen te beschermen eigenlijk in de winter, als het koud is buiten ook je zonnebril op moet? En zeker wanneer het gesneeuwd heeft. De sneeuw weerkaatst de zon namelijk. Zonkracht heeft niets te maken met de temperatuur en kan dus ook in de winter hoog zijn. Toch doen we dat met zijn allen niet zoveel, tenminste, ik draag mijn zonnebril zelden in de winter. Hooguit in de auto als de zon laag staat.

Niet duur, toch goede bescherming

Een goede zonnebril hoeft volgens de eerder genoemde opticien ook niet duur te zijn. Als de glazen maar het juiste keurmerk bevatten, beschermen ze je ogen goed. Op een zonnebril staat altijd aangegeven hoeveel UV straling de glazen tegenhouden en hoeveel licht ze doorlaten (CE 0 tot en met CE 4). Vanaf een keurmerk van UV400 en minstens CE 3 zit je goed.

Kinderen hebben geen zonnebril nodig, toch?

Ja, wel dus. “De pupillen van kinderen zijn namelijk groter en hun ooglenzen bevatten minder beschermend pigment. Kinderogen zijn daardoor extra kwetsbaar voor UV-straling”, aldus Specsavers. “Ook babyogen moeten beschermt worden tegen de zon. Oogartsen raden aan om kinderen zo snel mogelijk te laten wennen aan een zonnebril, om zo oogschade te voorkomen.”

Gebruik jij een zonnebril voor je kindje? Lees hier meer over een zonnebril bij je kindje en mijn persoonlijke ervaring ermee.

Simone

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: