baby voelen in de buik

Zwangerschap; 10 dingen waar je liever niet aan terug denkt

In vervolg op het artikel ‘10 redenen waarom zwanger zijn zo mooi is‘ nu een stukje over de minder leuke kanten aan zwanger zijn. Het is heus niet alleen maar leuk. Waar voor de een een zwangerschap zeer soepel verloopt, kan een andere zwangerschap juist ontzettend naar zijn. Iedereen heeft hier zo zijn eigen ervaringen mee. Hieronder beschrijf ik wat ik zelf als de minder leuke kanten aan zwanger zijn heb ervaren.

  1. De misselijkheid. Die mag me gestolen worden. De eerste zestien weken had ik er last van. Daarna gelukkig minder. Ik voelde me de hele dag beroerd, niet alleen in de ochtend.
  2. Het niet kunnen eten van carpaccio – ik houd van carpaccio…
  3. Het niet mogen drinken van cafeïnehoudende dranken. Lees: Cola. Ik ben een Coca Cola fan. Ik drink geen liters, maar een glas per dag gaat er wel in. Tijdens mij zwangerschap heb ik het drinken van Cola zeer beperkt wegens de cafeïne (en de hoeveelheid suiker en andere troep die erin zit waarschijnlijk).
  4. Het continue naar de wc moeten. 85 keer op een dag liep ik heen en weer. Overdrijven is ook een vak 😉
  5. Schopjes tegen je ribben. Oh nee wacht, die vallen wel mee. Ik bedoel eigenlijk de karate kicks tegen je ribben.
  6. Het steeds moeten huilen, van geluk of van verdriet is soms best irritant (of gênant). Van een bevalling op tv tot een lachend kindje en van een lammetje tot een prachtige bos bloemen, werkelijk alles is ontroerend.
  7. Het slecht slapen op het eind van de zwangerschap. Omdat ik zonder wakker te worden niet meer omdraaide was mijn zij aan een kant steevast beurs en mijn oor voelde tintelend aan, omdat ik dus de hele nacht op één zij had geslapen.
  8. Dat je op het eind moeite hebt om je veters te strikken en het liefst de hele dag alleen nog in joggingbroek loopt (daar ben ik eigenlijk niet het type voor, ik voel me dan zo lamlendig).
  9. Het eindeloze wachten als je over tijd loopt… wat duren die laatste weken lang als je vanaf 37 weken al iedere dag denkt: nou het zou zomaar kunnen gebeuren vandaag. Think again 😉
  10. De bevalling. Oké het is een hele mooie en bijzondere ervaring, ja. Maar.. het doet ook gewoon ontzettend veel pijn.

3 Reacties

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: