baby voelen in de buik

Zwangerschaps-confessions

  • Ik ben stiekem ontzettend trots op mijn buikje. Zodra er ook maar iets te zien was, wou ik van die leuke truitjes en jurkjes aan met een strikje boven je buik, dat de buik dus lekker accentueert.
  • Om niets kan ik in huilen uitbarsten of ineens heel boos worden. Je lijf verandert, maar ook geestelijk lijkt er van alles te gebeuren met je, als je zwanger bent. Ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen met de hormonen, maar ze bestaan echt dames, ze bestaan echt.
  • Ik vind buikbanden heel lelijk. Ik houd helemaal niet van die voetjes, sterretjes of cheezy teksten erop.
  • In de douche sta ik schaamteloos extra lang met een spons rondjes te draaien over mijn buik. Gewoon even genieten van dat wonder in mijn buik.
  • Sinds het moment dat de wekelijkse e-mailupdates  over mijn zwangerschap (welke zwangere vrouw kent deze mailtjes niet?) mij vertellen dat de baby nu kan horen, zing en praat ik regelmatig tegen de baby. Sterker nog, ‘s avonds voordat we gaan slapen, zetten we soms vast het muziekdoosje op de babykamer aan. Dan kan ze vast wennen aan het geluid…
  • Ik koop veel te veel kleertjes. Iedereen die ze ziet, schrikt zich rot. En mijn moeder vertelt me dat ik mijn kind 3 keer per dag moet gaan verschonen om ervoor te zorgen dat ze alle maat 56 pakjes een keer aangehad heeft, voordat ze eruit gegroeid is. Maar alles is ook zóóó schattig!
  • Sinds ik (gokje) een week of 25 zwanger ben merk ik dat ik veel meer eet. Meer boterhammen bij de lunch en ook meer avondeten. Maar vooral ook meer snacks tussendoor. Een dropje hier een koekje daar. Chocolade en taartjes, ik kan er niet vanaf blijven. Gelukkig ben ik nog niet te veel aangekomen, als ik dat afzet tegen de zwangerschapsduur. Dus ik zal het wel nodig hebben (de gezonde extraatjes dan).
  • Ik kijk ontzettend uit naar het moment dat het kleine meisje er is, maar ik ben er stiekem ook wel een beetje bang voor. Die slapeloze nachten, kan ik dat lichamelijk aan, gaat me dat allemaal wel lukken? Herkennen jullie dat? Twijfelden jullie ook wel eens aan jezelf?

Als iemand anders het leuk vind om een zwangere-vrouwen-bekentenis te doen, voel je vrij!

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: