Zwangerschapskleding

Vanaf het moment dat je buikje echt begint te groeien, voor mij was dat bij week veertien of vijftien ongeveer, zitten je broeken al snel niet zo lekker meer. Vanaf week twintig ongeveer zaten ze bij mij echt te strak en begon ik het als knellend te ervaren. De baby schopte ook duidelijk tegen mijn broekband als die te strak zat. Dan weet je dat het tijd is voor zwangerschapsbroeken! Stiekem keek ik wel uit naar dit moment. Ik was trots op mijn buikje dat groeide en dat wilde ik graag laten zien.

Lees ook over mijn Zwangerschapskleding Tips & en Irritaties >>

De eerste bestelling

Al vroeg in mijn zwangerschap bestelde ik bij de H&M wat broeken en truien. Al eerder dan in week 20 dus: onder het mom van, ‘dan heb ik vast wat liggen als ik mijn eigen broeken straks echt vervelend vind’. Vanaf het moment dat ik ze echt ging dragen en mijn andere broeken in de kast liet liggen, kwam ik erachter dat twee positiebroeken echt te weinig is. Nu heb ik dus drie zwangerschapsbroeken, waarvan twee spijkerbroeken en één zwarte broek. Daarnaast heb ik een zwangerschapslegging, -maillot en –panty’s aangeschaft. Ik kocht ook nog een jurkje bij de H&M.

Later ben ik ook naar de Prenatal gegaan. Daar had ik nog een kortingsbon van liggen en het bleek nog sale te zijn ook. Ik ben er geslaagd voor twee shirts met een vestje en twee jurkjes met een bolerootje erop. Ik geloof dat ik ongeveer €130 kwijt was. Behoorlijk schappelijk dus. ‘Nu heb ik wel weer even voldoende’, dacht ik. En met deze spullen kom ik ook inderdaad een heel eind blijkt nu.

‘Gewone kleding’ doordragen

Gewone shirtjes en truitjes kun je in het begin, ik denk voor de 20 weken, ook nog wel aan. Pas als je ze echt gaat oprekken, kun je dat beter niet meer doen, als je ze mooi wilt houden. Vesten zonder sluiting of gewoon een vestje dat je open laat hangen, kun je de hele zwangerschap door blijven dragen. Zwangerschapsvestjes heb je dus, naar mijn mening, niet per se nodig .

Maten

Wat de maat van positiekleding betreft: Ik heb van de meeste merken gewoon dezelfde maat als normaal. Soms, bij de H&M had ik dat bijvoorbeeld bij een aantal shirts en truitjes, had ik een maatje kleiner nodig.

Kleding voor de laatste weken

Nu tegen het eind wil ik graag nog een joggingbroek aanschaffen. Ik denk dat dat wel prettig is, straks als ik met verlof ben, maar ook om mee te nemen naar het ziekenhuis voor na de bevalling. Ook een goede pyjama of nachthemd dat fatsoenlijk past is voor in het ziekenhuis misschien wel prettig. Verder houd ik me nu wel in met het kopen van voorjaarskleding, want binnen twee maanden is de uitgerekende datum daar, dus dat vind ik zonde. Ik wil het nu liever uitzingen met wat ik heb.

Bewaren

Ik ga mijn zwangerschapskleding zeker bewaren. Sommige dingen zijn vanwege het vele gebruik al wel behoorlijk verwassen, zoals een fijngebreid jurkje bijvoorbeeld. Deze kunnen niet echt meer een tweede keer mee. Maar de shirts en de broeken kunnen nog prima voor een eventuele tweede ronde. Ik zou ze natuurlijk ook op marktplaats kunnen zetten. Hier wordt ook veel zwangerschapskleding te koop aangeboden.

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: