babywas babywasjes

Zwangerschapsverlof: wat nu?

Mijn zwangerschapsverlof gaat in, wat ga ik allemaal doen tijdens mijn verlof?

Het begin van mijn zwangerschapsverlof

Het is vandaag 26 april 2015. Officieel de eerste dag van mijn verlof, maar het is zondag en morgen is het Koningsdag, dus dinsdag is de eerste dag dat ik niet op mijn werk hoef te verschijnen. Echt afscheid genomen op mijn werk heb ik niet afgelopen vrijdag. Ik woon maar vier kilometer bij mijn werk vandaan en binnenkort is er nog een bedrijfsfeestje, waarbij ik hoop gewoon aanwezig te kunnen zijn (twee weken voor de uitgerekende datum). Dus ik kom er vast nog wel eens over de vloer.

Het einde is in zicht

Een gek gevoel is het, dat ik nu niet meer naar kantoor hoef en vooral ook dat hét moment zo dichtbij komt nu. Nog maar vier weken tot 24 mei. Nog maar 1 week tot de magische 37-weken-grens. SPANNEND!

Wat ga ik doen tijdens mijn verlof?

Mensen vragen me of ik plannen heb tijdens mijn verlof. Voor mijn gevoel heb ik die niet echt, niet bewust gemaakt in ieder geval. Maar goed, ik kan moeilijk de hele tijd gaan zitten wachten tot de bevalling begint, want met een beetje pech duurt dat nog 5 weken:’). Dan duurt het wel heel lang allemaal. Dus ik heb nu toch wat ideeën voor mezelf uitgedacht:

  • Plan 1: Het wordt vast, afgezien van de komende regenachtige dagen, prachtig zomerweer?! Dus dan ga ik lekker met een frisdrankje in de ene hand en een leuk boek (of chocoladereep) in de andere hand, buiten in de tuin, onder mijn parasolletje zitten.
  • Plan 2: Ik merk dat alles wat ik doe op een dag me nu echt heel veel energie kost. Dus misschien ga ik zelfs wel eens beginnen aan het fenomeen middagdutje. (Zou verstandig zijn, komt er toch niet van).
  • Plan 3: Alles gereed maken voor de komst van de baby. Maar dat is niet veel werk meer. Alles is eigenlijk klaar. De babykamer, de babywas, de box in de kamer, de vluchttas bij de deur… Check, check, check, dubbelcheck. We’re ready!
  • Plan 4: Het babydekentje wat ik aan het haken ben eindelijk afmaken.
  • Plan 5: Afspreken met vriendinnetjes. Toevallig is het nu ook meivakantie en zijn er een aantal die ook vrij zijn de komende paar weken. Dus misschien nog een leuke lunchdate of zo?
  • Plan 6: Gezellige dingen doen met familie. Op Koningsdag bijvoorbeeld gaan we (0.0%)-borrelen bij een leuk restaurantje en als het weer het toe laat ook nog even over de rommelmarkt struinen. En er staat ook nog een zussenavond op de planning.
  • Plan 7: Iedere dag een leuk receptje koken. Ik vind koken heel leuk, maar wegens tijdgebrek besteed ik er niet altijd even veel aandacht aan, en wordt het vaak toch een ‘makkelijke (maar gezonde) maaltijd’. Nu heb ik wat meer tijd om aan het koken te besteden.
  • Plan 8: Opruimen: eens een keer die kastjes uitzoeken, die vol zitten met spullen, maar die eigenlijk vrijwel nooit open gaan. Daar kan vast een hoop van opgeruimd worden. Ruimte voor nieuwe dingen. Zo moeten we bijvoorbeeld in de woonkamer echt nog een plekje creëren voor het speelgoed en dergelijke.
  • Plan 9: Bloggen! Want ook daarvoor heb ik nu natuurlijk ook genoeg tijd.
  • Plan 9: We willen ook nog door mijn schoonzusje wat mooie dikke-buik-foto’s van mij en T. samen laten maken. En ja, ik realiseer me wel dat ik hier dan snel mee moet zijn. Voor hetzelfde geld begint de bevalling vandaag. Who knows?

En dat laatste geldt natuurlijk voor al mijn plannen. Maar dat maakt niet uit. Ik leef toe naar dat ene moment. En dan is vrijwel niks anders meer belangrijk natuurlijk. Maar wanneer gaat het dan gebeuren? Dat is de vraag die me op dit moment het meeste bezig houd!

Reageer

Klik hier om een reactie achter te laten

Geef een reactie

Welkom!

Behoed jezelf voor een flinke dosis door een roze bril, volle luiers, babykleertjes en zwangerschapshormonen! Je bent terechtgekomen op Papaisdeliefste.com. Welkom op mijn blog. Ik ben Simone, 30 jaar oud, mama van Mirthe (4) en Ruben (1) en getrouwd met Thijs. Met dit blog hoop ik andere mama’s te inspireren, te informeren en bovenal ook te vermaken. Ik plaats hier mijn weekvlogs en mijn blogartikelen.

Lekker lezen of een van mijn video’s bekijken? Er staan inmiddels ruim 700 artikelen online, dus je kunt even vooruit.

Liefs, Simone

Heb je een vraag voor me? Of wil je samenwerken? Mail me dan! >> a href=”mailto:simone@papaisdeliefste.nl”>Simone@papaisdeliefste.com

Iedere zondag een nieuwe weekvlog!

%d bloggers liken dit: